Αυξάνει το εργατικό κόστος στα εστιατόρια των ΗΠΑ

Σύμφωνα με την έκθεση «Labor & the Workforce», του Restaurant Business

Σε έρευνα που διεξήγαγε το ειδησεογραφικό δίκτυο Restaurant Business διαπιστώθηκε ότι το 89% των επιχειρηματιών της εστίασης αναμένει ότι οι μισθοί θα συνεχίσουν να αυξάνονται τους επόμενους 12 μήνες. Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες έχουν μετακυλίσει την αύξηση αυτή στις τιμές του μενού. Ταυτόχρονα, η έρευνα έδειξε ότι οι περισσότεροι εργοδότες εστιατορίων πληρώνουν τους κατώτερα αμειβόμενους εργαζόμενούς τους με μερικά δολάρια περισσότερα από τον κατώτατο μισθό.

 

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 89% των ερωτώμενων εστιατόρων  αναμένουν να πληρώσουν περισσότερα για εργατικό κόστος τους επόμενους 12 μήνες, ενώ περίπου το ένα τρίτο (35%) των επιχειρήσεων προβλέπει ότι η αύξηση θα είναι σημαντική. Λιγότεροι από 1 στους 10 (9%) δήλωσαν ότι αναμένουν σταθεροποίηση του κόστους και μόνο το 2% προέβλεψε μείωση.

Περίπου 3 στους 4 συμμετέχοντες δήλωσαν ότι η δυνατότητα να εξασφαλίσουν εργατικό δυναμικό θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τη στελέχωσή τους το επόμενο έτος. Η ίδια έρευνα έδειξε ότι το κόστος εργασίας έχει εκτοξευθεί σαν ‘πύραυλος’ κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες (92%) δήλωσαν ότι πλήρωσαν περισσότερα για το προσωπικό κατά τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ περισσότεροι από τους μισούς (54%) χαρακτήρισαν την αύξηση αυτή σημαντική.

Απέναντι σε αυτή την εξέλιξη, οι εστιάτορες δεν είχαν άλλο τρόπο για τη συγκράτηση των εξόδων τους παρά  τη «συνετή» αύξηση των τιμών του μενού. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό site Restaurant Business Online, το οποίο παρουσίασε την έρευνα, το 65% των συμμετεχόντων επιχειρήσεων αντιμετώπισε την αύξηση των ωρομίσθιου των εργαζομένων με αύξηση των τιμών του μενού.

Ο δεύτερος τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η αύξηση του εργατικού κόστους ήταν η εκπαίδευση των εργαζομένων σε περισσότερες από μια αρμοδιότητες (cross-training), προκειμένου να βελτιωθεί η αποδοτικότητά τους. Το 48% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πλέον προετοιμάζει το προσωπικό για να εργαστεί σε διάφορες θέσεις εργασίας.

Τέλος,  η συρρίκνωση του μενού και των λειτουργιών στο back-of-house βοήθησε το 25% των ερωτηθέντων να συγκρατήσουν τα λειτουργικά κόστη τους.

You might also like