Niotena Bistro στη Νέα Σμύρνη

Ελληνική κουζίνα με ισχυρή ‘κρητική’ παρουσία

Έχοντας έναν μικρό κατάλογο ο οποίος αποτελείται κυρίως από μεζέδες και βασίζεται σε πρώτες ύλες από την Κρήτη αλλά διαθέτοντας μια εντυπωσιακά πλούσια κάβα με βάση τον ελληνικό αμπελώνα, το bistro Niotena ξεκίνησε πριν μερικές εβδομάδες στη Νέα Σμύρνη.
Κείμενο: GrillMag Taste Team. Φωτογραφία: G.T.T & Niotena

 

Στη θέση ενός παραδοσιακού καφενείου το οποίο έκλεισε μετά από αρκετές δεκαετίες παρουσίας στην περιοχή  και επιλέγοντάς μια ρετρό διακόσμηση με παλαιά έπιπλα κι έναν κλασικό πολυέλαιο να δεσπόζει στο κέντρο του καταστήματος, το Niotena (έχει πάρει το όνομά του από τη Νιώτενα, η γιαγιά του ιδιοκτήτη Κωνσταντίνου Σφακιανάκη) είναι μια νέα, ενδιαφέρουσα πρόταση σε μια εποχή που πληθαίνουν στην Αθήνα τα μεζεδοπωλεία.

 

Δοκιμάσαμε χόρτα εποχής (6 ευρώ), πατάτες baby με στακοβούτυρο και δενδρολίβανο (5 ευρώ)  και ψαρονέφρι με πουρέ γλυκοπατάτας (12 ευρώ), ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα -εκτός καταλόγου- πιάτα της ημέρας που το επισκεφτήκαμε.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης κλασικά πιάτα όπως ντολμαδάκια γιαλαντζί πολίτικα, ντάκος με γαλομυζήθρα, κάπαρη, κρίταμο και ελιές, απάκι Κρήτης, αρκετές προτάσεις τυριών και αρκετά αλλαντικά από την Κρήτη ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στην κάβα.

Ο ελληνικός αμπελώνας κυριαρχεί (με πολύ προσιτές τιμές- αρκετά κρασιά προσφέρονται και σε ποτήρι) ενώ υπάρχει η δυνατότητα επιλογής από έναν μικρό αλλά ενδεικτικό κατάλογο εξαιρετικών ελληνικών αποσταγμάτων.

Niotena bistro: Κράτητος και Δηλμπόη 11, Νέα Σμύρνη (στο ύψος του Αγίου Σώστη), τηλ. 210 931 1506
You might also like