Σχολή Γαστρονομίας ΑΚΜΗΣ και École Ducasse μαγείρεψαν μαζί

Ο γαστρονομικός πλούτος της Pesceterian Cuisine στο κέντρο της Αθήνας

Με έμπνευση από τη θάλασσα και με γαλλικές haute cuisine επιρροές ολοκληρώθηκε το φετινό γαστρονομικό ταξίδι της ΑΚΜΗΣ και της École Ducasse.

 

Η τεχνογνωσία και η φιλοσοφία του φημισμένου chef και ιδρυτή της διάσημης γαλλικής σχολής, Alain Ducasse ταξίδεψε στην Αθήνα για το καθιερωμένο ραντεβού της ΑΚΜΗΣ με τους επαγγελματίες της εστίασης.

Με πρώτη ύλη τους «θησαυρούς» της θάλασσας, ο Julian Mercier, διευθυντής εκπαίδευσης της École Ducasse, ξεδίπλωσε ένα γαστρονομικό αφήγημα, απόλυτα συνυφασμένο με τις επιταγές της σύγχρονης κουλτούρας της Pesceterian Cuisine, η οποία αντανακλά την τάση των καταναλωτών για αναζήτηση βιώσιμων και περιβαλλοντικά υπεύθυνων διατροφικών λύσεων.

O Julian Mercier, διευθυντής εκπαίδευσης της École Ducasse, στην Αθήνα, καλεσμένος των σχολών  ΑΚΜΗ

 

Κατά την πρώτη ημέρα, υπό την καθοδήγηση του γάλλου chef, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν σε βάθος τη φιλοσοφία και τις τεχνικές της Pescetarian Κουζίνας, συνδυάζοντας τη γευστική αρμονία με τη βιωσιμότητα και τη σύγχρονη γαστρονομική καινοτομία.

Η δεύτερη ημέρα ήταν αφιερωμένη στη φιλοσοφία του , με στόχο τη δημιουργία γευμάτων υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας, κατάλληλων για ξενοδοχεία και εστιατόρια που επιθυμούν να ενσωματώσουν βιώσιμες επιλογές στα μενού τους.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκαν προηγμένες τεχνικές για μεγάλης κλίμακας προετοιμασία, ακρίβεια στις υφές και ισορροπία γεύσεων σε buffet-style.


Το συντονισμό της διοργάνωσης ανέλαβε η Gastronomy Essentials Ltd., ενώ πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του INSETE. Assistant Chefs : Αριστοτέλης Μέγκουλας, Βασίλης Μακράκης, Νίκος Ζανής, Αντώνης Πολυκρέτης.

You might also like