Happy Buddha: Καλύτερο Βιβλίο Ασιατικής Κουζίνας στον Κόσμο

Διάκριση για το βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα- Ανακηρύχθηκε το Καλύτερο Βιβλίο Ασιατικής Κουζίνας στον Κόσμο που εκδόθηκε εκτός Ασίας

Το ‘Happy Buddha- Ιστορίες και συνταγές από τα ταξίδια μου στην Ασία’ του Βαγγέλη Δρίσκα ανακηρύχθηκε το Καλύτερο Βιβλίο Ασιατικής Κουζίνας στον Κόσμο που εκδόθηκε εκτός Ασίας από τα Βραβεία Gourmand κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής για τα Τρόφιμα στο Cascais στην Πορτογαλία.

 

Η ανακοίνωση έγινε στη σκηνή του Estoril Congress Centre από τον Edouard Cointreau, Πρόεδρο και Ιδρυτή των Βραβείων Gourmand, ο οποίος επαίνεσε το βιβλίο για το βάθος και την πολιτισμική του σημασία και ανέφερε: «Συγχαρητήρια, αγαπητέ Βαγγέλη, για το αξιοπρόσεκτο βιβλίο σου, που αποτυπώνει όμορφα τα γαστρονομικά σου ταξίδια σε όλη την Ασία. Η σε βάθος έρευνά σου, οι γευσιγνωσίες από πρώτο χέρι και οι εξειδικευμένες γνώσεις σου ζωντανεύουν αυθεντικές ασιατικές γεύσεις, καθιστώντας τις σύνθετες αυτές γεύσεις προσιτές στους δυτικούς ουρανίσκους. Με το πάθος και την καθοδήγησή σου, το Happy Buddha σίγουρα θα εμπνεύσει πολλούς να εξερευνήσουν και να κατακτήσουν τις πλούσιες, ζωντανές κουζίνες που με τόση αγάπη μοιράζεσαι».

Τα Βραβεία Gourmand θεσπίστηκαν το 1995 και, με συμμετοχή άνω των 200 χωρών, είναι ο μόνος διεθνής διαγωνισμός που είναι αφιερωμένος σε δημοσιεύσεις για τις κουλτούρες τροφίμων και ποτών. Ο διαγωνισμός είναι δωρεάν και ανοιχτός σε όλες τις γλώσσες.

Κάθε χρόνο, η Gourmand διοργανώνει ένα παγκόσμιο συμπόσιο σε έναν χώρο αξιοσημείωτης γαστρονομικής σημασίας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες φωνές από τους τομείς της διπλωματίας, της μαγειρικής, των εκδόσεων και του πολιτισμού.

Η επόμενη παγκόσμια συνάντηση επαγγελματιών του πολιτισμού των τροφίμων θα πραγματοποιηθεί στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Σαουδικής Αραβίας, όπου θα εορταστεί η 30ή επέτειος των Βραβείων Gourmand.

Στα φετινά βραβεία Gourmand συμμετείχαν ως υποψήφια 1.270 βιβλία από 222 χώρες. Τα Gourmand World Cookbook Awards θεωρούνται τα βραβεία Όσκαρ του κόσμου του φαγητού και του κρασιού. Δημιουργήθηκαν από τον Edouard Cointreau με σκοπό να κάνουν ευρύτερα γνωστά τα βιβλία μαγειρικής.

Δήλωση του συγγραφέα

Ο Βαγγέλης Δρίσκας δήλωσε για τη βράβευσή του: «To “Happy Buddha” ανακηρύχθηκε ως το Καλύτερο Βιβλίο για τις Ασιατικές Κουζίνες στον Κόσμο. Δεν υπάρχει πιο μεγάλη τιμή. Το “Happy Buddha”, είναι μια μικρή εγκυκλοπαίδεια για τις ασιατικές κουζίνες.

Προέκυψε μετά από πολλά ταξίδια σε όλες τις χώρες της Ασίας, όπου επισκέφτηκα αγορές, τοπικές αγορές, νυχτερινές αγορές που έχουν πολύ φαγητό, μπήκα σε εστιατόρια διάσημων σεφ, μπήκα σε σπίτια, μπήκα σε κουζίνες ερασιτεχνών μαγείρων και έμαθα πολλά πράγματα, δοκίμασα, έκανα μια υπέροχη καταγραφή και το αποτέλεσμα είναι αυτό εδώ, ένα καταπληκτικό βιβλίο, μια μικρή εγκυκλοπαίδεια για τις ασιατικές κουζίνες.

Και εκτός απ’ τις πολλές πληροφορίες, θα βρείτε και πάρα πολλές συνταγές, αυτές που επέλεξα για να δοκιμάσετε, έτσι ώστε να έχετε κι εσείς την ίδια εμπειρία, και μάλιστα δοσμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι απλές και με υλικά που βρίσκετε πολύ εύκολα για να τις φτιάξετε και να τις ευχαριστηθείτε.

Θέλω να ευχαριστήσω τις Εκδόσεις Πατάκη γι’ αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα, την Άννα Πατάκη γι’ αυτή την ωραία πορεία που έχουμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια και τον creative director του βιβλίου, τον Ανδρέα Ευσταθίου».

Βαγγέλης Δρίσκας

Ο Βαγγέλης Δρίσκας γεννήθηκε στην Κομοτηνή. Τα οικογενειακά εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία καθόρισαν την επαγγελματική του πορεία. Μετά από μία πετυχημένη και βραβευμένη πορεία ως chef σε μεγάλα εστιατόρια, από το 2000 ξεκίνησε τα σεμινάρια μαγειρικής και τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση. Από το 2011 παρουσιάζει τις δικές του εκπομπές μαγειρικής και μέχρι σήμερα έχει σχεδόν καθημερινή παρουσία στην τηλεόραση. Το πάθος του είναι τα ταξίδια, που έγιναν η αφορμή για να συγκεντρώσει μοναδικές συνταγές και γνώσεις από όλα τα μέρη του κόσμου, τις οποίες μοιράζεται με το κοινό μέσα από τις εκπομπές, τα βιβλία και τα σεμινάρια μαγειρικής. Είναι συγγραφέας εξαιρετικά επιτυχημένων βιβλίων μαγειρικής (όλα κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη), που έχουν αποσπάσει διεθνή βραβεία: Κάθε μέρα σεφ, Αρωματική κουζίνα, Ένας χρόνος στην κουζίνα του Βαγγέλη Δρίσκα, Κινέζικη κουζίνα, Αυτή είναι η κουζίνα μου, Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο. Έχει δημιουργήσει την πετυχημένη σειρά προϊόντων «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ». Η εταιρεία του, d.t.k., εξειδικεύεται στην παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων, στην παραγωγή προϊόντων, στα εταιρικά events, στα σεμινάρια και στις εκδόσεις με άξονα τη γαστρονομία, και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης και των εταιρειών τροφίμων.


www.driskas.com

You might also like