TASTE ZAKYNTHOS: Ανάδειξε τη γαστρονομία του νησιού

Διοργανώθηκε από το διοργάνωσε το Δίκτυο Συνεργασίας Ζακύνθου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο TASTE ZAKYNTHOS – From Tradition to Experience, που πραγματοποιήθηκε στις 27–28 Σεπτεμβρίου 2025, που διοργάνωσε το Δίκτυο Συνεργασίας Ζακύνθου.

 

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός» , που έχει ως στόχο την ανάδειξη του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού και τη διασύνδεσή του με τον τουρισμό και τον πολιτισμό.

Για δύο ημέρες, η Ζάκυνθος βρέθηκε στο επίκεντρο, αναδεικνύοντας τόσο τη γαστρονομική δυναμική των παραδοσιακών συνταγών της όσο και τη διατροφική αξία των χαρακτηριστικών προϊόντων του νησιού – σταφίδα, κρασί, ελαιόλαδο, λαδοτύρι, μαντολάτο.

Η δημοσιογράφος Ισαβέλλα Ζαμπετάκη συντόνισε ένα από τα πάνελ του TASTE ZAKYNTHOS

 

Στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου, έχοντας την αιγίδα του Δήμου Ζακύνθου, πραγματοποιήθηκε θεματικό συνέδριο με εισηγήσεις επιστημόνων, σεφ και επαγγελματιών, ενώ η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμούς  από τον Βουλευτή Ζακύνθου Διονύσιο Ακτύπη, τον Δήμαρχο Ζακύνθου Γιώργο Στασινόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Γεωργίας, Κτηνοτροφίας, Αλιείας Κωνσταντίνο Τσιριγώτη και τον Πρόεδρο Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζακύνθου Διονύση Βερτζάγια, σηματοδοτώντας επίσημα την έναρξη του διημέρου.

Το πρόγραμμα τριών ενοτήτων, συνεχίστηκε με γευστικά ταιριάσματα φαγητού και οίνου, καθώς και επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες και οινοποιεία, δίνοντας τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά τα προϊόντα και τις πρακτικές που διαμορφώνουν την τοπική γαστρονομία.

 

Κεντρικό στοιχείο της διοργάνωσης ήταν η συνεργασία καθ’ όλο το μήκος της αλυσίδας αξίας: από τον πρωτογενή τομέα και τους παραγωγούς, μέχρι τη μεταποίηση και τους τουριστικούς φορείς – ξενοδόχους, εστιάτορες και σεφ.

Ο πρόεδρος του Δικτύου Συνεργασίας Ζακύνθου Νίκος Τσίπηρας δήλωσε «Διοργανώσαμε μια ολοκληρωμένη δράση ανάδειξης των συνταγών και των προϊόντων προτείνοντας συνεργασίες επιχειρήσεων, παραγωγών, σεφ για ένταξη της τοπικής κουζίνας στον τουρισμό.» 

You might also like