Η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού ενέκρινε ομόφωνα την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την ‘Υφαντής’ της ‘Παναγιώτης Νίκας’.
Όπως εκτιμάει η Επιτροπή η συγκεκριμένη εξαγορά Η συγκέντρωση φορά τις αγορές επεξεργασμένου κρέατος για κρύα κατανάλωση (αλλαντικά) στις οποίες οι δύο εταιρείες είναι ανταγωνιστές και οι οποίες διακρίνονται κυρίως ανά είδος κρέατος (πουλερικά, χοιρινό, βοδινό), και ανά κανάλι διανομής.
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξέτασε τη σχετική αγορά αποφάνθηκε ότι υπάρχουν μια σειρά παράγοντες που αντισταθμίζουν την ανταγωνιστική ισχύ των προμηθευτών αλλαντικών και τις επιπτώσεις της εξεταζόμενης συγκέντρωσης.
Στο 30% της αγοράς το νέο εταιρικό σχήμα
Στην αγορά των αλλαντικών από πουλερικά που διατίθενται στην λιανική η νέα οντότητα θα έχει αθροιστικό μερίδιο αγοράς 30-40% ενώ στην αγορά των αλλαντικών από χοιρινό που διατίθενται στην λιανική, η νέα οντότητα θα έχει αθροιστικό μερίδιο αγοράς άνω του 20-30%, σε άλλες αγορές (π.χ. αλλαντικά βόειου κρέατος) η νέα οντότητα που δημιουργείται είτε θα υπολείπεται του ορίου μεριδίου σχηματισμού επηρεαζόμενης αγοράς είτε η προσαύξηση στο μερίδιο αγοράς που θα προκαλείται θα είναι κάτω του 5% και δεν θα είναι σημαντική.
«Λαμβάνοντας υπόψη συνολικά τα στοιχεία της έρευνας, κρίνεται ότι η πραγματοποίηση της υπό κρίση συγκέντρωσης δεν αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα ανταγωνισμού σε όλες τις εξεταζόμενες σχετικές αγορές αλλαντικών με τη δημιουργία ή ενίσχυση δεσπόζουσας θέσης της νέας οντότητας» καταλήγει η Επιτροπή Ανταγωνισμού.