Δημιουργικά ‘απαντάει’ ο Ακάκιος στο lockdown

Νέα καταστήματα ‘εκστρατείας’ για να εξυπηρετηθεί η ζήτηση & νέα πιάτα

Σε αναζήτηση λύσεων που θα τους επιτρέψουν να δουλέψουν καλύτερα μέσα στο καθεστώς του δεύτερου lockdown, βρίσκονται οι επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης κι ένας από αυτούς, ο Παναγιώτης Γιαννακόπουλος των καταστημάτων Αρίστος, στο Παλαιό Φάληρο, μας εξηγεί το σκεπτικό του.

 

Στον Ακάκιο, το ‘μακαρονάδικο’ του ομίλου δημιουργήθηκε ένα νέο, ξεχωριστό κατάστημα δίπλα στο υφιστάμενο από το οποίo γίνεται πλέον το delivery και το take away.Αξίζει να σημειωθεί πως από το νέο κατάστημα διατίθεται το σύνολο του μενού του Ακάκιου ενώ έχουν προστεθεί και ορισμένα νέα πιάτα όπως ατομικά καλτσονέτα και πίτσα με το …μέτρο σε διαστάσεις 30Χ30 και 30Χ50 εκατοστά σε διάφορες γεύσεις. Επίσης διατίθεται ατομική πίστα 10Χ30 εκ. σε τρία κομμάτια, ειδικά για το take away.

«Στη δεύτερη καραντίνα ο κόσμος είναι σαφώς πιο ‘μαζεμένος’ και τα εστιατόρια μπήκαν σε διαδικασία delivery προκειμένου να διασώσουν τις πωλήσεις, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί πολύ ο ανταγωνισμός. Εμείς πράγματι δεν είχαμε delivery στον Ακάκιο, ένα εστιατόριο που έχει πετύχει κι έχει δημιουργήσει το δικό του κοινό. Σπανίως μάλιστα κάναμε take away γιατί πάντα είχαμε πολύ δουλειά στη σάλα. Πάντως το delivery και το take away πηγαίνει αρκετά καλά αυτό το διάστημα της καραντίνας» μας είπε ο κ. Παν. Γιαννακόπουλος.

Στον Αρίστο, ο οποίος διέθετε ήδη εδώ και χρόνια δεύτερο κατάστημα δίπλα στο κεντρικό απ΄ όπου εξυπηρετείτο το delivery, στήθηκε ένα ακόμα, αυτή τη φορά για να εξυπηρετήσει την αυξημένη ζήτηση των ημερών. Εκεί αποφασίστηκε να προσφέρεται στο κοινό ζυμωτό ψωμί που φτιάχνεται καθημερινά από την κουζίνα του Αρίστου, γεμιστό όμως με μαγειρευτό φαγητό, μια πολύ ιδιαίτερη επιλογή για όσους θέλουν ένα γρήγορο μαγειρευτό γεύμα. Η γέμιση μπορεί να είναι πχ. κοκκινιστό μοσχάρι με τριμμένη φέτα ή πατάτες τηγανιτές κ.ά. Υπάρχει δυνατότητα για φαλάφελ, χοιρινό λεμονάτο, καφεδάκια κ.ά. και διάφορες σαλάτες ενώ το κατάστημα προσφέρει και γύρο ψημένο στα κάρβουνα.

«Πάει πολύ καλά η νέα υπηρεσία, μοιάζει σαν ένα ‘μαγαζί μέσα στο μαγαζί’ το οποίο προσφέρει ποιοτικό μαγειρευτό φαγητό και ιδιαίτερα πιάτα, το ονομάσαμε μάλιστα ‘Αρίστος Κουζίνα’. Χρειάστηκα να κάνουμε πολλά για να προετοιμαστούμε, ήταν μια δύσκολη διαδικασία καθώς στήθηκαν γκριλιέρες κ.λπ. Ελάχιστοι έχουν μπει σε μια τέτοια διαδικασία κάτω από τέτοιες συνθήκες» μας λέει με ικανοποίηση ο Παν. Γιαννακόπουλος.

You might also like