Βαγγέλης Χρυσός, Εν Αρτάκη: «Δραματική η κατάσταση στα ψητοπωλεία»

Συνέντευξη με τον επιχειρηματία από την Εύβοια.

Η εταιρεία Εν Αρτάκη με έδρα την ομώνυμη πόλη της Ευβοίας  δραστηριοποιείται εδώ και 27 χρόνια στην εμπορία κοτόπουλου κι εδώ κι εννέα χρόνια έχει περάσει στη μεταποίηση.

Συνέντευξη στο Θανάση Αντωνίου

 

Η Εν Αρτάκη του Βαγγέλη Χρυσού δραστηριοποιείται στο δίκτυο των μικρών κρεοπωλείων και των ψητοπωλείων και  τα προϊόντα που προσφέρει είναι γύρος, σουβλάκια, ρολά, λουκάνικα, μπιφτέκια κ.ά. από κοτόπουλο.  «Τα πράγματα δεν πάνε καλά, η αγορά φυτοζωεί  και η κατάσταση είναι δραματική τόσο τους κρεοπώλες και ψητοπώλες,  όσο και για μας» υποστηρίζει ο Βαγγ. Χρυσός. Ειδικά τα κρεοπωλεία έχουν πρόβλημα εξαιτίας των προσφορών των σουπερμάρκετ.

 « Ο κόσμος είναι ανοιχτός σε γεύσεις και δοκιμάζει τα νέα προϊόντα μας όπως πχ. λουκάνικα κοτόπουλου. Δυστυχώς, η οικονομική ανέχεια στα ελληνικά νοικοκυριά, οδηγεί τους καταναλωτές στα σουπερμάρκετ και μάλιστα στις προσφορές τους κι εκεί τελειώνει το παραμύθι…» μας λέει ο Ευβοιώτης επιχειρηματίας.

«Είναι εντυπωσιακό αλλά εμείς αγοράζουμε στη χονδρική τόνους κοτόπουλου καθημερινά για να το επεξεργαστούμε και το πληρώνουμε σε τιμές ακριβότερες απ΄ ότι ψωνίζει ο καταναλωτής, λιανική, ένα κοτόπουλο στο σουπερμάρκετ. Αυτό πια  είναι αθέμιτος ανταγωνισμός» σχολιάζει.

Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τους ‘παίκτες’ στην αγορά; Σύμφωνα με τον  Βαγγέλη Χρυσό είναι η αξιοπιστία και η υπομονή: «Κάθε εταιρεία που δραστηριοποιείται στα παρασκευάσματα από κοτόπουλο πρέπει να αποκτήσει αξιοπιστία, να πείσει ότι πράγματι χρησιμοποιεί τα καλύτερα υλικά, ότι  διαθέτει όλες τις πιστοποιήσεις, όχι μόνο από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες αλλά κι από τις ευρωπαϊκές εταιρείες. Θέλει υπομονή κι επιμονή για να πετύχεις» υποστηρίζει.

Η οικογένεια Χρυσού συνεχίζει να παλεύει μέσα στο αντίξοο περιβάλλον χωρίς να χάνει το χιούμορ της. «Είμαστε μικροί και προσπαθούμε να γίνουμε …μικρότεροι για να αποφύγουμε προβλήματα, τη φορολογία κ.ά. Προσπαθούμε να επιβιώσουμε αν κι είναι δύσκολο. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να κάνουμε την προσπάθειά μας» μας λέει με ένα τόνο αισιοδοξίας ο Βαγγέλης Χρυσός.

Δημοσιεύτηκε στο 7ο τεύχος του Grill, Σεπτέμβριος 2016.

 

You might also like