Επενδύσεις 12 εκατ. ευρώ από τη McDonald’s

Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας στην Ελλάδα είναι εντυπωσιακό.

Τη σταθερή προσήλωσή της στην ελληνική αγορά, στην οποία μάλιστα εδραιώνει τη θέση της επενδύοντας σημαντικά ποσά, επιβεβαίωσε με την αφορμή της συμπλήρωσης 25 χρόνων στη Ελλάδα, η αμερικανική πολυεθνική επιχείρηση μαζικής εστίασης.

 

Η μεγαλύτερη αλυσίδα εστιατορίων κι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brands στον κόσμο, η  McDonald’s,  συμπλήρωσε 25 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά  και με την αφορμή αυτή, έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με το τρέχον επενδυτικό πρόγραμμά της το οποίο, όταν ολοκληρωθεί θα φτάσει τα 12 εκατ. ευρώ.

Η McDonald’s  τοποθετήθηκε στην ελληνική αγορά το 1991 με το εμβληματικό πλέον κατάστημά της στην πλατεία Συντάγματος, πέρασε από διάφορες φάσεις επιχειρηματικής ανάπτυξης, όχι πάντα ανοδικές κι έφτασε σήμερα να λειτουργεί 23 εστιατόρια McDonald’s και 2 McCafe’s σε όλη τη χώρα, όπου απασχολούνται περισσότεροι από 450 εργαζόμενοι, ενώ σερβίρονται πάνω από 4 εκατ. γεύματα το χρόνο.

Την ανάπτυξη του δικτύου McDonald’s στην Ελλάδα διαχειρίζεται, εδώ και μια εξαετία, η Premier Capital Hellas, που ανήκει στην Premier Capital, μια εταιρεία από τη Μάλτα η οποία έχει αναπτύξει σχετική δραστηριότητα και σε άλλες χώρες εκτός της Ελλάδας. Η διαχειρίστρια εταιρεία, ανέκοψε την καθοδική τάση των η McDonald’s και κατάφερε να προχωρήσει σε επενδυτικό πρόγραμμα για την αναβάθμισης της μάρκας στην Ελλάδα.

Όπως ενημέρωσε σχετικά η εταιρεία, μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις άνω των 10,4 εκατ. ευρώ για το άνοιγμα νέων εστιατορίων και για την ανακαίνιση των υφισταμένων. Σύντομα πρόκειται να λειτουργήσουν δύο νέα εστιατόρια, ενώ στόχος για την επόμενη τριετία είναι η δημιουργία τουλάχιστον 8 νέων εστιατορίων στη χώρα, που θα φέρουν τον συνολικό αριθμό της αλυσίδας στα 33. Οι νέες επενδύσεις θα ανέλθουν στα 11,9 εκατ. ευρώ, ενώ θα δημιουργηθούν περίπου 250 νέες θέσεις εργασίας.

Όπως δήλωσε με την ευκαιρία του εορτασμού ο Victor Tedesco, managing director για την Ελλάδα της Premier Capital, «Αναλάβαμε τη διαχείριση της McDonald’s στην Ελλάδα το 2011, με στόχο να αναπτύξουμε την αγορά και ήδη βλέπουμε θετικά αποτελέσματα. Πιστεύουμε ότι η ελληνική αγορά έχει πολύ μεγαλύτερες προοπτικές και σημαντικές δυνατότητες βελτίωσης της λειτουργίας του δικτύου McDonald’s. Από το 2011 έχουμε επενδύσει πάνω από 10 εκατ. ευρώ και συνεχίζουμε να επενδύουμε και να στηρίζουμε την ελληνική οικονομία και τους καταναλωτές μας.  Στα επόμενα τρία χρόνια σκοπεύουμε να επενδύσουμε περίπου 12 εκατ. ευρώ για να ανοίξουμε 8 ακόμα εστιατόρια και να δημιουργήσουμε σχεδόν 250 νέες θέσεις εργασίας».

Ποιότητα των τροφίμων

Η Premier Capital ανακοίνωσε πρόσφατα στοιχεία σχετικά με τη διαδικασία παραγωγής των γευμάτων της και επανέλαβε τη δέσμευσή της για την παροχή στους πελάτες της  προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε ένα καθαρό και οικείο περιβάλλον. Ταυτόχρονα η εταιρεία, η οποία πρόσφατα πιστοποιήθηκε κατά ISO22000 από τον LRQA, ανακοίνωσε ότι προσφέρει στους πελάτες της ποικιλία διαφορετικών επιλογών στο μενού της  καθώς και τις απαραίτητες πληροφορίες για να κάνουν τις κατάλληλες διατροφικές επιλογές.

«Το μενού μας ανανεώνεται συνεχώς και προσαρμόζεται στις ανάγκες των πελατών μας» αναφέρει σχετικά το δελτίο Τύπου και συμπληρώνει: «Η εταιρεία αναζητά πάντα νέους τρόπους να ενισχύσει τη διατροφική αξία των προϊόντων της, διατηρώντας παράλληλα την υπέροχη γεύση που επιλέγουν οι πελάτες μας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η μείωση του αλατιού στις πατάτες, λιπαρών σε σάλτσες και στο γάλα, καθώς και της ζάχαρης σε συγκεκριμένα προϊόντα. Επίσης, παρέχει σημαντικές πληροφορίες για όλα τα προϊόντα που διαθέτει (αλλεργιογόνα συστατικά, διατροφικά στοιχεία κ.α.), προκειμένου να δίνει την δυνατότητα σε κάθε πελάτη να κάνει σωστές επιλογές για την διατροφή του».

Premier Capital Ελλάς

Η Premier Capital Ελλάς λειτουργεί 23 εστιατόρια McDonald’s στην Αθήνα (Σύνταγμα, Άλιμος, Αιγάλεω, Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, Ίλιον, Π.Φάληρο, Βάρη, Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Ρέντη, Γλυφάδα, Εμπορικό Κέντρο Smart Park στα Σπάτα), στο 31οχλμ. Ε.Ο Αθηνών-Λαμίας (Πολυδένδρι), στη Θεσσαλονίκη (Εμπορικό Κέντρο OneSalonica), στη Ρόδο (πόλη της Ρόδου και Φαληράκι), στην Κρήτη (Ηράκλειο, Μάλια, Χερσόνησος), στην Κέρκυρα, στη Ζάκυνθο, στη Κω και στη Σαντορίνη.

Ανήκει στον Όμιλο Premier Capital με έδρα τη Μάλτα, που έχει αναλάβει το Developmental License της McDonald’s στην Ελλάδα, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία Μάλτα και Ρουμανία. Η μητρική  διαχειρίζεται σήμερα περισσότερα από 130 εστιατόρια στις 6 χώρες και απασχολεί περισσότερους από 7.000 εργαζόμενους.

Η Premier Capital είναι ο τομέας διαχείρισης εστιατορίων McDonald’s, θυγατρική της Hili Ventures, ενός ομίλου με έδρα τη Μάλτα και με παρουσία σε 10 χώρες, από τη Μεσόγειο και τη βόρειο Αφρική μέχρι την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Η Hili Ventures δραστηριοποιείται στους τομείς των logistics, της μηχανικής (engineering), της τεχνολογίας και της διαχείρισης ακινήτων, ενώ συνεργάζεται με τη McDonald’s και την Apple.  Η Hili Ventures είναι επίσημος συνεργάτης των εταιριών CMACGM, FedEx Express, IBM, Konecranes, Lenovo, NCR, Peterson, WincorNixdorf και άλλων διεθνών brands.

Δημοσιεύτηκε στο 8ο τεύχος του Grill, Φεβρουάριος 2017.

You might also like