Ο Σ. Παναγιώτου νέος πρόεδρος στην Ένωση Ζυθοποιών

Ο πρώτος μικροζυθοποιός που αναλαμβάνει το σημαντικό αυτό αξίωμα.

Ένας δυναμικός επιχειρηματίας, προερχόμενος από την οινολογία αλλά ευρύτερα γνωστός για τις επιδόσεις του στη ζυθοποιία, ο Σοφοκλής Παναγιώτου της Septem, είναι ο νέος ισχυρός άνδρας της μπίρας στη χώρα μας.

 

Τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών συγκεντρώθηκαν σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση  για να συγκροτήσουν σε σώμα νέα Διοικούσα Επιτροπή καθώς και να εκλέξουν νέο πρόεδρο. Με ομόφωνη απόφαση, τα μέλη της επιτροπής εξέλεξαν τον Σοφοκλή Παναγιώτου, συνιδιοκτήτη της μικροζυθοποιίας Septem, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Αλέξανδρο Καραφυλλίδη της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας. Είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών προέρχεται από μικροζυθοποιία.

 

Αναλυτικά η σύνθεση της νέας Διοικούσας Επιτροπής είναι η εξής :

Πρόεδρος : Σοφοκλής Παναγιώτου / Μικροζυθοποιία Septem

Α  Αντιπρόεδρος : Ζωούλλης Μηνά /Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Β Αντιπρόεδρος : Dejan Beko / Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Γραμματέας : Παντελής Κουγιός / ΒΑΠ Π. Κούγιος Ζυθοποιία Ρόδου

Ταμίας : Ιωάννης Μαρμαρέλλης / Μικροζυθοποιία Σερρών & Β. Ελλάδος

Μέλη : Μηνάς Μαυρικάκης, Γεώργιος Δενεδιός, Παντελής Αβραμίδης

Φωτογραφία (Θ. Αντωνίου): ο νέος πρόεδρος ΕΖΕ στην πρόσφατη έκθεση Ζυθογνωσία, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ιδρύθηκε το 2004 ως Ένωση μεγάλων ελληνικών ζυθοποιείων. Σήμερα, αποτελείται από 13 ζυθοποιεία-μέλη, τα οποία είναι μεγάλοι και μικροί ζυθοποιοί από όλη την Ελλάδα. Τα μέλη της ( κατ’ αλφαβητική σειρά) είναι : Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ΒΑΠ Π. Κουγιός, Έλιξη Ελληνική Ζυθοποιία, Ζυθοποιία Πλάστιγγα, Ζυθοποιία Σαντορίνης, Ζυθοποιία Χίου, Κρητική Ζυθοποιία, Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο, Μικροζυθοποιία Μυκόνου, Μικροζυθοποιία Septem, Μικροζυθοποιία Σερρών & Β. Ελλάδος, Ολυμπιακή Ζυθοποιία, Πειραϊκή Μικροζυθοποιία.

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών αποτελεί επίσης μέλος της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης, «Brewers of Europe», η οποία ιδρύθηκε το 1958 και έχει σήμερα ως μέλη 29 εθνικές ενώσεις Ζυθοποιών από 26 κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επί πλέον της Νορβηγίας, Ελβετίας και Τουρκίας.

 

You might also like