Κυκλοφόρησε το γαστριμαργικό βιβλίο «The Frozen Banker Project»

Μια σουρεαλιστική προσέγγιση στη γαστρονομία από την Αγάπη Μαργετίδη.

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος, παρουσιάζουν αύριο το απόγευμα στις 7.00, το βιβλίο της Αγάπης Μαργετίδη «The Frozen Banker Project – μια σουρεαλιστική προσέγγιση στη γαστρονομία».

 

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την  Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο Books/Art & Coffee, Πανεπιστημίου 37, Αθήνα (πάνω από τη Στοά Βιβλίου).  Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:  Γιώργος Παπανικολάου, Διευθυντής Euro2Day & In2life, η Ίρις Κρητικού, Ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια του βιβλίου, η  Ελένη Ψυχούλη, Δημοσιογράφος γαστρονομίας  ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Φίλια Δενδρινού.

Το βίβλο περιέχει σχέδια της Αλεξίας Ευσταθοπούλου, πρόλογο της Ίρις Κρητικού που έχει και την εικαστική επιμέλεια και εισαγωγικό σημείωμα της  Ελένη Ψυχούλη.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που γράφτηκε σχεδόν κατά τύχη από ένα πρώην τραπεζικό στέλεχος που βρέθηκε άθελά του «στο ψυγείο», φράση που σηματοδοτεί το πάγωμα της επαγγελματικής δραστηριότητας λόγω δυσμένειας για κάποιο διάστημα, άλλοτε μεγάλο κι άλλοτε μικρότερο.

Η έκδοση περιλαμβάνει πενήντα δύο κεφάλαια, γραμμένα βδομάδα – βδομάδα για έναν ολόκληρο χρόνο, που στέλνονταν σε φίλους και άλλους «κατεψυγμένους» συναδέλφους ως μήνυμα αισιοδοξίας και ως αντίδοτο στην κατήφεια.

Μικρές προσωπικές ιστορίες, κοσμοθεωρίες και πολλές ιδιαίτερες συνταγές μαγειρικής, μπλέκονται σε μια αφήγηση χωρίς λογοκρισία και μεταμορφώνονται σε μια λυτρωτική εξομολόγηση και ένα ενθύμιο των κύκλων της ζωής.

Αγάπη Μαργετίδη

Γεννημένη στην Αθήνα, η Αγάπη Μαργετίδη υπήρξε για 34 χρόνια τραπεζικό στέλεχος, οχτώ από τα οποία στο Παρίσι.

Μετά την αποχώρησή της από τον τραπεζικό κλάδο το 2013, απαντά στο ψευδώνυμο «The Frozen Banker».

Η μεγαλύτερή της ευχαρίστηση είναι να καταστρώνει μενού αποπλάνησης για σημαντικές ή ασήμαντες αφορμές και να μπλέκει τη μαγειρική με ιστορίες και σενάρια. Από τον Μάρτιο του 2016 αρθρογραφεί στο διαδικτυακό περιοδικό in2life με τη στήλη Bon Agapi.

You might also like