Χριστούγεννα και γεύσεις στον καφέ Lavazza

Οι ειδικοί του καφέ της Lavazza από το Εκπαιδευτικό Κέντρο της Lavazza στο Τορίνο εισάγουν τους καταναλωτές στο χριστουγεννιάτικο κλίμα των εορτών και τους δείχνουν πόσο εύκολα μπορούν να προσθέσουν χριστουγεννιάτικα καρυκεύματα στο καφέ που θα δώσουν στο εορταστικό φλυτζάνι καφέ έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα.

 

Οι Διεθνείς Ειδικοί Εκπαίδευσης της Lavazza πειραματίστηκαν με τον καφέ και δημιούργησαν κάποιες προτάσεις για γευστικές χριστουγεννιάτικες εναλλακτικές. Εξάλλου, ο καφές είναι θέμα γεύσης, και η αίσθηση που αφήνει σχετίζεται με τη δοσολογία και τη μέθοδο εκχύλισης.

Οι παρακάτω δοσολογίες στις συνταγές που ακολουθούν είναι σχεδιασμένες για χρήση καφετιέρας moka pot 2 ατόμων και έχουν  χρησιμοποιηθεί 12 γραμμάρια καφέ για δυο δέκατα του λίτρου νερό σε όλες τις συνταγές.

Καφές με βανίλια: Qualità Oro: μια επιλογή από τους καλύτερους 100% κόκκους Arabica, κυρίως από τη Λατινική Αμερική, με μια αδιαμφισβήτητη γεύση και υπαινιγμούς βύνης και μελιού. Προσθέστε ¼ λοβού βανίλιας στο καφέ πριν από την εκχύλιση.

Καφές με μαύρο πιπέρι: Crema e Gusto: ο τέλειος συνδυασμός έντονου αρώματος, γεμάτου σώματος και αρωματικής γεύσης. Από ποικιλία με υψηλή ποιότητα κόκκων Arabica και Robusta με πλούσια επίγευση με νότες σοκολάτας. Προσθέστε τρεις χοντροκομμένους κόκκους μαύρου πιπεριού στον καφέ πριν από  την εκχύλιση.

Καφές με κανέλα και πορτοκάλι: Qualità Rossa: η κορυφαία μάρκα του παραδοσιακού καφέ της Ιταλίας, ένα αναγνωρισμένο σύμβολο και ένας μοναδικός καφές που ενώνει τη γεύση κόκκων Arabica από τη Βραζιλία για σώμα και γλυκύτητα και κόκκων Robusta από την Αφρική και τη Νοτιοανατολική Ασία για ένταση και ζεστές νότες κακάου. Ένα χαρμάνι με γεμάτο σώμα και πλούσια γεύση.  Προσθέστε βιολογική φλούδα πορτοκαλιού από μισό πορτοκάλι και stick κανέλας ενός εκατοστού στον καφέ πριν από την εκχύλιση.

You might also like