Η Κρητική Σόλο στις βρετανικές παμπ Wetherspoon

Η εταιρεία εγκαινιάζει σύντομα το νέο της ζυθοποιείο στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου Κρήτης.

Γνωστή για την ήδη επιτυχημένη δραστηριότητά της και εκτός συνόρων, η Κρητική ζυθοποιία “Σόλο” μπαίνει στο ποτήρι των ζυθόφιλων του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας όντας μια από τις 5 βραβευμένες διεθνείς ζυθοποιίες που προσκλήθηκαν στο μεγαλύτερο παγκοσμίως Real Ale & cider festival που διοργανώνει κάθε χρόνο η εμβληματική βρετανική αλυσίδα pubs των Wetherspoon.

 

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου φεστιβάλ,  25 βρετανικές και 5 διεθνείς ζυθοποιίες, ζυθοποιούν 30 Ale μπίρες για τις περίπου 12.000 κάνουλες του κολοσσιαίου δικτύου των Wetherspoon που αριθμεί 939 πολυβραβευμένες pubs και 56 ξενοδοχεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Είναι η πρώτη φορά που ελληνική ετικέτα μπίρας σερβίρεται μαζικά από τον Βρετανικό κολοσσό. Για τις ανάγκες της εν λόγω συνεργασίας η “Σόλο” ζυθοποίησε 40.000 λίτρα μπίρας τύπου New England IPA που φέρει το όνομα ” Old World – Νew England IPA” . Πρόκειται για μια μπίρα με χαμηλό αλκοόλ (4,5%), αρώματα εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων και παχύρρευστο σώμα από πληθώρα βυνών (κριθάρι, σιτάρι, βρώμη, σίκαλη).

O Νορβηγός Kjetil Jikiun της Σόλο από την Κρήτη, θα παρουσιάσει ένα νέο προϊόν του σε 12ήμερο φεστιβάλ μπίρας στη βρετανική αλυσίδα παμπ Wethespoon. Μια κρητική μπίρα στα βρετανικά νησιά…

 

Η ζυθοποποίηση έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο στο ιστορικό Banks’s brewery (ιδιοκτησία των Μarston’s – του μεγαλύτερου παραγωγού βαρελίσιων Αles στον κόσμο) στο Wolverhampton και ακολούθησε συνέντευξη Τύπου σε κεντρική pub των Wetherspoon στο Λονδίνο όπου παρουσιάστηκαν οι ετικέτες του 12ήμερου φεστιβάλ που θα λάβει χώρα από 14 έως 25 Μαρτίου με τη συμμετοχή όλων των pubs του δικτύου.

Με έδρα το Ηράκλειο, η Κρητική ζυθοποιία Σόλο δραστηριοποιείται από τις αρχές του 2016 εντός και εκτός συνόρων εγκαινιάζοντας το νέο της ζυθοποιείο στην περιοχή της Καλλιθέας (Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου) εντός του Μαρτίου.

Στην κεντρική φωτογραφία, ο  Kjetil Jikiun της Σόλο από την Κρήτη (πρώτος από αριστερά), μαζί με τους άλλους διεθνείς ζυθοποιούς που συμμετέχουν στο φεστιβάλ των παμπ Wetherspoon. Κάτω, οι συμμετέχουσες μπίρες. 

You might also like