“Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις”: λίγοι αλλά ενδιαφέροντες, στο Γκάζι

Αντιμέτωπη με την κακοκαιρία ήταν η διοργάνωση “Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις”, το φεστιβάλ γεύσεων του περιοδικού  Αθηνόραμα  το οποίο διοργανώθηκε το τριήμερο 4, 5 & 6 Μαΐου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι και αφορούσε εκλεκτά προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών.

 

Στις λίγες ώρες που κατάφερε να συγκεντρώσει κόσμο (κυρίως την Κυριακή), το φεστιβάλ παρουσίασε μέρος της πλούσιας ελληνικής παραγωγής, ορισμένα νέα προϊόντα στο χώρο της μεταποίησης ενώ ιδιαίτερα σημαντική (κι ολοένα αυξανόμενη) ήταν η παρουσία εστιατορίων ή σχημάτων εστίασης, κάτι που ασφαλώς στρέφει το χαρακτήρα της εκδήλωσης από ένα φεστιβάλ παραγωγών σε μια εκθεσιακή παρουσία εστιατόρων.

Σημαντική ήταν και η παρουσία των Περιφερειών, μέσω των οποίων αρκετοί παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν το ευρύ κοινό της Αθήνας. Πάντως η συμμετοχή εκθετών ήταν σαφώς μικρότερη άλλων ετών, δείγμα της ‘κόπωσης’ ορισμένων μικρών κυρίως παραγωγών απο τις συνεχείς εκθέσεις του πρώτου εξαμήνου κάθε χρονιάς.

Κορυφαίοι Έλληνες σεφ έδωσαν το παρών στο φεστιβάλ παρουσιάζοντας τη δουλειά τους. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου ξεχωρίσαμε τον Γιώργο Τσιλιγκίρη από τα “Τηλέμαχος” και “Τηλέμαχος Athens”, ο οποίος παρουσίασε τα πάντα για το κρέας και τα μυστικά του. Ο επιχειρηματίας μας ενημέρωσε για τα εγκαίνια του νέου ψητοπωλείου του στα βόρεια προάστια μέσα στον Μάη.

Ο Νίκος Κασαλιάς (αριστερά) με τον Γιώργο Τσιλιγκίρη, μετά την παρουσίαση του δεύτερου σε κοινό σεφ και πολιτών που έμαθαν (κάποια από) τα μυστικά του κρέατος.

 

Το παρών στο Γκάζι έδωσε ο πάντα χαμογελαστός Αλέξανδρος Τσιοτίνης του CTC ο οποίος  σκαρφίστηκε πρωτότυπες παρασκευές, πρότεινε μπίρες και μαγείρεψε μαζί με παιδιά- επισκέπτες του φεστιβάλ.

 

Η Μυρσίνη Λαμπράκη ήταν συνεχώς παρούσα. Σε συνεργασία με τον Αντώνη Καραμαλέγκο από το κρεοπωλείο Carnicero, παρουσίασε κι αυτή μυστικά για το κρέας στο χώρο των εκδηλώσεων, ενώ στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερό της, έψηνε συνεχώς κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

You might also like