“Contemporary Minoans”: Η γαστρονομία ως Κρητικός πολιτισμός

Εκδηλώσεις στις 11-12 Μαΐου 2018 στην Κνωσό και το Ηράκλειο Κρήτης.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Branding Heritage (BH) συνδιοργανώνει με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, τη Βρετανική Σχολή Αθηνών και την Περιφέρεια Κρήτης πολιτιστικό διήμερο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 με τίτλο «Contemporary Minoans». Η γαστρονομία κατέχει πρωτεύουσα θέση στο διήμερο.

 

Οι συγκεκριμένοι φορείς στόχο έχουν  την ανάδειξη της διαχρονικής επιρροής και ευρείας αποτύπωσης του Μινωικού Πολιτισμού στην παγκόσμια σκηνή της σύγχρονης δημιουργίας. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στις 11-12 Μαΐου 2018 στην Κνωσό και το Ηράκλειο Κρήτης, υπό τις αιγίδες των Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Υπουργείου Τουρισμού και ΕΟΤ.


H γαστρονομία κατέχει περίοπτη θέση στο διήμερο καθώς θα επιχειρηθεί αναβίωση Μινωικής γαστρονομίας στον Κήπο του Ερευνητικού Κέντρου Κνωσού.

Η πρώτη (κλειστή) ημέρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων (11 Μαΐου) είναι αφιερωμένη στην αναβίωση της Μινωικής γαστρονομίας και θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του Ερευνητικού Κέντρου Κνωσού της Βρετανικής Σχολής Αθηνών.

Η εκδήλωση «Cooking like Minoans» περιλαμβάνει γεύμα εμπνευσμένο από τη διατροφή των Μινωιτών, το οποίο θα ετοιμάσει η αρχαιολόγος και ιδρύτρια του Minoan Tastes Δρ. Jerolyn Morisson καθώς και ξενάγηση από τον Διευθυντή της Βρετανικής Σχολής Αθηνών, καθηγητή John Bennet και τον Επιμελητή Κνωσού Δρ. Κωστή Χρηστάκη.

Οργανισμός Πολιτισμού Branding Heritage

Προσηλωμένος στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και της πολιτισμικής επιχειρηματικότητας, ο μη κερδοσκοπικός φορέας πολιτισμού «Branding Heritage – Ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός στη σύγχρονη δημιουργία» επιχειρεί να ενώσει τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό με τη σύγχρονη δημιουργία. Το Branding Heritage (ΒΗ) στηρίζει δημιουργούς που αναβιώνουν πανάρχαιες τεχνικές και προβάλλει το έργο σχεδιαστών, καλλιτεχνών και επιχειρηματιών, Ελλήνων, αλλά και ξένων, που υμνούν την «παγκόσμια» ελληνική κληρονομιά.

You might also like