Κ. Νένδου (Select): «Η μεσογειακή διατροφή είναι το ανταγωνιστικό μας χαρτί»

To μέλος της διοίκησης της εταιρείας, απαντάει σε ερωτήσεις του Grill.

Η Select κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά των αρτοσκευασμάτων και τροφοδοτεί εδώ και δεκαετίες τόσο την επαγγελματική όσο και τη λιανεμπορική αγορά ενώ λανσάρει συνεχώς νέους κωδικούς προϊόντων κρατώντας το ενδιαφέρον των πελατών της ..ζεστό. Η Κατερίνα Νένδου, μέλος της διοίκησης, απαντάει σε ερωτήσεις του Grill και παρουσιάζει τα πεπραγμένα της εταιρείας.

 

Η Select είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη αρτοβιομηχανία με έδρα τη ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης και υποκατάστημα στην Αθήνα. Ιδρύθηκε το 1930 και διατηρεί την οικογενειακή της ταυτότητα μέχρι και σήμερα. Οι εγκαταστάσεις αγγίζουν τα 18.000.τ.μ. και λειτουργεί 15 αυτόματες γραμμές παραγωγής αρτοσκευασμάτων (prebaked και fully baked).

Η γκάμα των προϊόντων της Select περιλαμβάνει 550 κωδικούς οι οποίοι προορίζονται κατά 90% στην εξυπηρέτηση των καταστημάτων foodservice και 10% στο κανάλι του retail.

Τα προϊόντα και στα δύο κανάλια διανέμονται είτε φρέσκα είτε κατεψυγμένα, ανάλογα την κατηγορία του προϊόντος  αλλά και τις ανάγκες του πελάτη.

Ρωτήσαμε την Κατερίνα Νένδου για το πόσο δεκτικοί είναι οι Έλληνες εστιάτορες και λοιποί επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης στις νέες γεύσεις, τάσεις και ιδέες που προκύπτουν στο κλάδο των αρτοσκευασμάτων.

«Οι Έλληνες επαγγελματίες της εστίασης έχουν βάλει τον πήχη ψηλά. Αναζητούν το φρέσκο, το καινούργιο, το καινοτόμο που θα τους διαφοροποιήσει από τον ανταγωνισμό. Αυτή η τάση συναντάται ολοένα και πιο έντονα τα τελευταία πέντε  χρόνια και ειδικά στα νέα σημεία» μας είπε η Κ. Νένδου.

Σύμφωνα με την άποψή της η διαφοροποίηση έχει εξελιχθεί σε λέξη-κλειδί για τη μαζική εστίαση και αυτό κινητοποιεί τη Select στο να αναζητήσει νέα προϊόντα, νέες συνταγές, νέες προτάσεις.

«Το διαπιστώσαμε και με μεγάλη χαρά στην έκθεση Anuga στη Γερμανία  όπου συναντήσαμε στο περίπτερό μας πολλούς Έλληνες επαγγελματίες της εστίασης που επισκέφθηκαν την έκθεση για να «οσμιστούν» τις τάσεις και τα νέα προϊόντα της παγκόσμιας αγοράς. Η ανάγκη τους γίνεται ανάγκη μας και με αυτό τον τρόπο έχουμε φτάσει τους 550 ενεργούς κωδικούς αρτοσκευασμάτων» υποστηρίζει η έμπειρη επαγγελματίας στο χώρο της βιομηχανικής παραγωγής.

 

Τα παράδοξα της ελληνικής αγοράς

Ορμώμενοι από το περιστατικό που ήρθε στη δημοσιότητα πέρυσι, όταν επιθεωρητές υγείας σε ελέγχους στα Δωδεκάνησα ανακάλυψαν τυποποιημένα ψωμάκια από την Κίνα- καθόλα νομότυπα κι εντός περιθωρίου χρήσης, ζητάμε τη γνώμη της Κ. Νένδου για τις ‘παθογένειες’ της ελληνικής αγοράς.

«Όλοι αναγνωρίζουμε ότι οι πιέσεις της αγοράς γίνονται σε όλα τα επίπεδα πιο έντονες. Η εισαγωγή προϊόντων είναι δικαίωμα του καθενός εφόσον κινείται εντός των νομικών και υγειονομικών πλαισίων. Δεν θα κατηγορήσω ούτε θα στιγματίσω κανέναν που το επιχειρεί. Ωστόσο, είναι ένα γεγονός που μας στεναχωρεί και μας προβληματίζει. Στη χώρα μας υπάρχουν μεγάλες αρτοβιομηχανίες που προσφέρουν  μεγάλη ποικιλία αρτοσκευασμάτων σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Αναρωτιέμαι λοιπόν ποιο και πόσο είναι το πραγματικό όφελος εισαγωγής αρτοσκευασμάτων;» υποστηρίζει.

Ελλάδα, τουρισμός & παραγωγή

Η γνώμη της όσο αφορά τη σχέση της ελληνικής παραγωγικής βιομηχανίας με τον τουρισμό, σε μια εποχή που το τελευταίος γνωρίζει εντυπωσιακή ανάπτυξη, έχει ενδιαφέρον και την παραθέτουμε όπως μας τη διατύπωσε: «Επιδιώκουμε σαν χώρα, με ιδιαίτερο ζήλο και επαγγελματισμό τα τελευταία χρόνια, τουρισμό με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Επιδιώκουμε να προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο τουριστικής εμπειρίας που να αποπνέει ποιότητα σε όλα τα επίπεδα… υποδομές, παροχές, service και μεσογειακή διατροφή. Είναι μια συλλογική προσπάθεια από όλους που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στον τουρισμό. Η μεσογειακή διατροφή είναι το ανταγωνιστικό μας χαρτί και πρέπει να επενδύσουμε και να τη στηρίξουμε, προκειμένου να αποφέρει οφέλη τόσο σε επίπεδο εταιρείας όσο και σε εθνικό».

 

 

Κεντρικό: ΒΙ.ΠΕ.Θ  Σίνδος 57022, Τηλ.:2310 798 566,2310 798 848 Fax: 2310 797 366

Υποκατάστημα: Θέση Δρομέζι Άγιου Λουκά, Παιανία Αττικής Τηλ.: 210 6645 936 Fax: 210 6646 206, [email protected],  www.selectbakery.gr

 

You might also like