Ελληνική πίτα: mini οδηγός αγοράς

Εταιρείες και προϊόντα που ανάδειξε η αγορά του ψητοπωλείου.

Παρουσιάζουμε εταιρείες αρτοσκευασμάτων και χαρακτηριστικά προϊόντα τους – πίτες για ψητοπωλεία- τα οποία έχουν κατακτήσει σημαντικά μερίδια αγοράς κι έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας χιλιάδων επαγγελματιών. Κείμενα και φωτογραφίες προέρχονται από τις ίδιες τις εταιρείες. Αλφαβητική η παρουσίαση.

 

Ζαφειράκης Food Service A.E.

1932. Η χρονιά που μια Μικρασιατική πατροπαράδοτη συνταγή ενώνεται με το όραμα και το μεράκι του Ανδρέα Ζαφειράκη δημιουργώντας τα θεμέλια για μια μεγάλη εταιρεία στο χώρο της αρτοποιίας και ειδικά στη ζύμη πίτας για σουβλάκι.

Αργότερα δημιουργείται η πρώτη μονάδα παραγωγής  στη Φιλαδέλφεια για να δώσει τη θέση της σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και σε μια δυναμικά  αναπτυσσόμενη εταιρεία την Ζαφειράκης Food Service  Α.Ε .

Εδώ και οχτώ δεκαετίες εμπλουτίζουμε την παραδοσιακή συνταγή δίνουμε όμως παράλληλα και έμφαση στη δημιουργία νέων προϊόντων όπως η Κυπριακή πίτα  έχοντας πάντα ως γνώμονα την γευστική ικανοποίηση των καταναλωτών. (Διατίθεται σε κιβώτιο των 60 τμχ.).


Πίτες Κολιός

Η ελληνική πίτα, αν και ανήκει στη μεγάλη οικογένεια των Mediterranean flatbreads, έχει μερικά εντελώς δικά της χαρακτηριστικά που την κάνουν εξαιρετική. Είναι αφράτη και μαλακή, τυλίγεται εύκολα και είναι νόστιμη.

Πολλοί πιστεύουν ότι η συνταγή της πίτας είναι εύκολη, απλά ανακατεύουμε αλεύρι και νερό και είναι έτοιμη. Αλλά, οι παραγωγοί ξέρουμε ότι δεν είναι μόνο αυτό. Είναι η αγάπη για το ζυμάρι, που μας κάνει να δουλεύουμε ξημερώματα ώστε το προϊόν μας να είναι πάντα φρέσκο.

Είναι το μεράκι που έχει ο παραγωγός που τον κάνει να περιμένει με ανυπομονησία να φουσκώσει το ζυμάρι στη στόφα. Είναι το πάθος για καινοτομία που σε οδηγεί να δοκιμάζεις συνέχεια νέες συνταγές για να εξελίξεις το προϊόν. Είναι η μαστοριά της καλοψημένης πίτας που περνά από γενιά σε γενιά. Δεν είναι τυχαίο που οι μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου μας είναι οικογενειακές με μεγάλη ιστορία.

Μια εκτίμηση της τάσης για την επομένη δεκαετία είναι ότι η ελληνική πίτα θα έχει μεγάλη άνοδο στην εγχώρια αγορά, αλλά και θα κερδίσει την θέση που της αναλογεί δίπλα στα υπόλοιπα flatbreads στην αγορά του εξωτερικού αφού είναι το προϊόν που μαζί με το γύρο κάνουν το ελληνικό σουβλάκι τόσο ξεχωριστό παγκοσμίως και νέο trend στο street food.


Περικλής ΑΒΕΕ

Η εταιρεία Περικλής ΑΒΕΕ κατέχει τα τελευταία 10 χρόνια ηγετική θέση στον τομέα παραγωγής της Αραβικής πίτας. Πιστή στην παραδοσιακή συνταγή και με τη χρήση των πιο σύγχρονων μηχανημάτων, η εταιρεία, κατάφερε να δημιουργήσει ένα άρτιο προϊόν, χωρίς προσθήκη συντηρητικών, το οποίο μπορεί να καταναλωθεί άμεσα.

Σωστά ψημένη, λεπτή και σε διάφορα μεγέθη, η αραβική πίτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα γρήγορο σάντουιτς, τραγανά  κρουτόν για τη σαλάτα,  υγιεινά τσιπς, βάση για πίτσα και βάση για καναπεδάκια. Με καθημερινή παραγωγή, αυστηρούς ελέγχους των πρώτων υλών και συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού, η εταιρεία Περικλής ΑΒΕΕ, διασφαλίζει τη φρεσκάδα και την ποιότητα του προϊόντος.

Τέλος η εταιρεία για να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου δημιούργησε την πρώτη Αραβική πίτα Ολικής Άλεσης και σύντομα θα προχωρήσει και σε ανανέωση της γκάμας των προϊόντων της.

  • Περικλής ΑΒΕΕ, Γραφεία: Λεωφ. Κ. Καραμανλή 182, Αχαρναί 136 77, Αποθήκη: Αικ. Στουραϊτη 44, Αχαρναί 136 71, Τηλ. 210 2466 164, 210 2409861, Φαξ. 210 2409 862, [email protected], http://www.periclis.com/


Pittas Pitta

Πίτα που παράγεται καθημερινά στο εργοστάσιο της Pittas Pitta η ελληνική χειροποίητη (το άνοιγμα της πίτας γίνεται με το χέρι) παραδοσιακή πίτα για σουβλάκι.

Παραδοσιακό προϊόν είναι κάθε προϊόν το οποίο παρασκευάζεται με τρόπο παραγωγής που αντιστοιχεί στην παραδοσιακή πρακτική. Για την Pittas Pitta παραδοσιακή πρακτική είναι τόσο η μοναδική συνταγή μας όσο και ο τρόπος παρασκευής της πίτας.

Η συγκεκριμένη “μικρή” πίτα παρασκευάζεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές της παλαιότερης πίτα που παρασκευάστηκε για να “αγκαλιάζει” τα σμυρναίικα και πολίτικα κεμπάπ. Φτιαγμένη με μεράκι από αγνά υλικά  και τη γνήσια παλιά παραδοσιακή συνταγή που γνωρίζει ο κύριος Αριστείδης Γιαννακόπουλος, ένας εκ των πρώτων “μαστόρων πίτας” την δεκαετία του ΄50 στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη πίτα διατίθεται λαδωμένη ή αλάδωτη.

Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι μερικά από τα καλύτερα σουβλάκια στην Ελλάδα φτιάχνονται από τις πίτες μας και ότι μερικά από τα μεγαλύτερα supermarket εμπιστεύονται τις πίτες μας για προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας τους τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

  • Pittas Pittes: Κωνσταντινουπόλεως 135, Αχαρναί 136 78 Αττική, Τηλ. 210-2477730,  Fax: (+30)210-2466887  ή στείλτε μας email στο:  [email protected], http://www.pittaspitta.gr/


Select

Στην οικογένεια των προϊόντων της Select, ισχυρή θέση κατέχει η πίτα για σουβλάκι.

Κλασσική, παραδοσιακή, με καλαμπόκι, ολικής αλέσεως, Ανατολής, Pocket… όποια και αν προτιμάς, η γεμάτη γεύση και η αφράτη αίσθηση αποτελούν το συστατικό επιτυχίας ενός sandwich. Το παρεξηγημένο «ανθυγιεινό και βρώμικο» street food έχει πετάξει την ταμπέλα και διατηρεί τα σκήπτρα του street food έχοντας ένα up to date,σύγχρονο χαρακτήρα.

Η πίτα ως αρτοσκεύασμα θα μας απασχολεί για πολλά χρόνια ακόμα αφού οι «πίτα aficionados» πολλαπλασιάζονται και βρίσκονται σε όλα τα ηλικιακά και κοινωνικά στρώματα και η Select  θα βρίσκεται εδώ για να προσφέρει προϊόν που παράγεται με συνέπεια και αξιοπιστία.

Η οικογένεια της πίτας Select περιλαμβάνει 52 κωδικούς σε διαφόρους τύπους, σχήματα και μεγέθη για να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της αγοράς.

\Select, Κεντρικό: ΒΙ.ΠΕ.Θ  Σίνδος 57022, Τηλ.:2310 798566,2310 798848 Fax: 2310 797366 Υποκατάστημα: Θέση Δρομέζι Άγιου Λουκά, Παιανία αττικής Τηλ.: 210 6645936 Fax: 210 6646206, [email protected],  www.selectbakery.gr


Πίτες Χασιώτη

Η εταιρεία Πίτες Χασιώτη επεκτείνει τους χώρους παραγωγής, αποθήκευσης και υποδοχής, αυξάνοντας την παραγωγική της  δυναμική, με στόχο να προσφέρει επιπλέον πρωτοπόρα προϊόντα, όπως είναι η πίτα βουτύρου, η πίτα με αλεύρι χαρουπιού και η πίτα με φυσικό προζύμι σίτου.

Η γκάμα της εταιρείας, που διανέμει τα προϊόντα της σε όλη την Ελλάδα, ενώ εξάγει σε Ευρώπη, Αυστραλία, Αμερική και Ασία, περιλαμβάνει την κλασική σταρένια, την ολικής άλεσης και πολύσπορη πίτα, την πίτα καλαμποκιού και τη χωριάτικη από αλεύρι χωριάτικο σκληρού σίτου.

Η χειροποίητη πίτα Χασιώτη, είναι φτιαγμένη με μεράκι, όπως και πολλές άλλες.  Αυτό όμως που μας κάνει να ξεχωρίζουμε στην παραδοσιακά ανοιγμένη στο χέρι πίτα, είναι πρωτίστως οι άριστες πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε. Διαλέγουμε πολύ προσεχτικά τους προμηθευτές μας και συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους οίκους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Είμαστε σε διαρκή αναζήτηση και ενημέρωση σε ό,τι αφορά στο μηχανολογικό μας εξοπλισμό και τέλος αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, όλη μας η φιλοσοφία, το πάθος  και η γνώση μας στεγάζονται στις σύγχρονες νεόχτιστες εγκαταστάσεις μας, που μας δίνουν τη δυνατότητα να εξελισσόμαστε και να σας προσφέρουμε προϊόντα ποιοτικά και ανταγωνιστικά. Ο συνδυασμός όλων αυτών μας κάνει leaders στην παραδοσιακή ελληνική πίτα.

  • Πίτες Χασιώτη, Μπιχάκη 36, Άγ. Ιωάννης Ρέντης, Αττική 182 33, [email protected], Τηλ.210 4901675, 210 4829636, 210 9480146, Fax: 210 4829636

You might also like