Ολοκληρώθηκε το World Class Fine Drinking Athens:

Μέχρι τις 21/6 Fine Drinking μενού και happenings σε 40 Αθηναϊκά bar.

Premium serves, ταλαντούχοι bartenders και δεξιοτέχνες από κάθε δημιουργική γωνιά κατέκλυσαν το νεοκλασικό κτίριο στην οδό Ακαδημίας 23 στη μεγαλύτερη γιορτή του καλού ποτού την οποία διοργάνωσε για τα premium brands που αντιπροσωπεύει η εταιρεία Diageo.

 

Την περασμένη Πέμπτη άνοιξαν οι πόρτες του World Class Fine Drinking Athens και ο χώρος γέμισε με υπέροχες γεύσεις, δημιουργικά pop-up bar και πολλά χαμόγελα. Η γιορτή για την κουλτούρα του καλού ποτού ξεκίνησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα και το νέο «σπίτι» του παγκόσμιου αυτού θεσμού, στην οδό Ακαδημίας 23, προσέφερε, από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου, μοναδικές fine drinking εμπειρίες μαζί με στιγμές απόλυτης δεξιοτεχνίας.

Το Fine Drinking Athens, μια διοργάνωση του World Class των premium brands της Diageo υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς από τον Χάρη Ψαρούδα, Διευθυντή των premium brands της Diageo Hellas και την Πηνελόπη Ζαούδη, PR and Communications Manager των premium brands της Diageo Hellas, οι οποίοι σήμαναν την επίσημη έναρξη του θεσμού της πόλης και μίλησαν για τη σημασία του fine drinking, το νέο χώρο που φέτος φιλοξενείται το World Class και τη μεγάλη αυτή γιορτή του εκλεπτυσμένου ποτού.

Με πρωταγωνιστές τα premium spirits παγκόσμιας κλάσης, καταξιωμένοι και ταλαντούχοι bartenders από κορυφαία bars της Αθήνας πήραν τις θέσεις τους στα 7 φαντασμαγορικά pop-up bars και δημιούργησαν συναρπαστικά signature serves, όπως το “Vegan Milk Punch” στο φιλόξενο pop-up bar του ουίσκι Cardhu, το “Palomita” στο αρτίστικ pop-up bar της τεκίλας Don Julio, το “Zegroni” στο εξωτικό pop-up bar του ρουμιού Zacapa Solera 23, το “Colada” στο εορταστικό pop-up bar της βότκας CIROC, και το ευφάνταστο “3 stages fashioned” παρέα με τον περιπατητή σύμβολο του blended ουίσκι Johnnie Walker Gold Label Reserve μεταξύ άλλων.

Τα εκλεπτυσμένα cocktails ήταν πολλά και κάλυψαν κάθε γούστο των επισκεπτών και τις τρεις μέρες του World Class Fine Drinking, ενώ σε κάθε pop up bar σχεδιαστές, artists, chefs και city strollers μοιράστηκαν την τέχνη τους και ανέδειξαν μέσα από βοτανικούς κήπους, γλυπτά σοκολάτας ακόμα και graffiti art την τέχνη του craftsmanship.

Την πρώτη ημέρα οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν ιδιαίτερα cocktail, δια χειρός των πέντε Ελλήνων World Class νικητών: Πάνο Κανατσούλη (2017), Αλέξη Σιμωνίδη (2016), Μανόλη Λυκιαρδόπουλο (2015), Θοδωρή Πύριλλο (2013) και Βασίλη Κυρίτση (2012).

Ο Πάνος Κανατσούλης με βάση την αγαπημένη του τεκίλα Don Julio δημιούργησε το “Paquita” με lime και coriander oleo saccharum, ο Αλέξης Σιμωνίδης επέλεξε το γενναιόδωρο ουίσκι Cardhu και προσέφερε ένα “Highball Reserve” με oloroso sherry, ο Μανόλης Λικιαρδόπουλος με βάση το εκλεκτό τζιν Tanqueray No. Ten έφτιαξε ένα “Five Grapes to Ten” με σπιτικό βερμούτ, ο Θοδωρής Πύριλλος με το blended ουίσκι Johnnie Walker Gold Label Reserve δημιούργησε το “Whisky Fix” με φρέσκο χυμό λεμόνι και milky oolong syrup, και ο Βασίλης Κυρίτσης σέρβιρε το “Cinema Paradiso” με βάση την κομψή CIROC με popcorn και cola distillate.

Ο Στέλιος Παρλιάρος στο Zacapa Pop Up bar.

 

Τη δεύτερη μέρα το World Class pop-up bar υποδέχτηκε ένα από τα καλύτερα bar παγκοσμίως (World’s Best 50/rank 7th), το Manhattan Bar Singapore, το οποίο μας ταξίδεψε σε μια απολαυστική διαδρομή γεμάτη υπέροχες γεύσεις και μοναδικά σερβιρίσματα. “Apple Pie” με ουίσκι Cardhu 12 Y.O., για εκείνους που είχαν αδυναμία στις γλυκές γεύσεις, “Kerman” με τεκίλα Don Julio, ένα cocktail παραλλαγή της κλασσικής μαργαρίτας που αγαπήθηκε πολύ από τους επισκέπτες, “Campino” με τζιν Tanqueray No Ten για εκείνους που επιζητούσαν κάτι πιο δροσερό και “Lucretia” με ρούμι Zacapa Solera 23 για εκείνους που προτιμούν πικρές πινελιές στην γευστική τους παλέτα.

Την τρίτη μέρα, στο νεοκλασικό κτίριο της Ακαδημίας 23, συναντήθηκαν δύο παγκόσμιοι World Class νικητές, ο Αριστοτέλης Παπαδόπουλος (World Class Global Winner 2009) και ο David Rios (World Class Global Winner 2013), μαζί με δύο ειδήμονες της γαστρονομίας, τους Michelin awarded chef, Νίκο Καραθάνο (Cookoovaya) και Αστέριο Κουστούδη (Hotel Grande Bretagne).

Το World class pop-up bar γέμισε υπέροχα αρώματα και γεύσεις, με πιάτα όπως το foie gras pate με ανανά και την Creme Brulee με καπνιστό χέλι και καραμελωμένα φουντούκια να συνδυάζονται ιδανικά με τα εκλεπτυσμένα cocktails των δύο παγκόσμιων World Class νικητών.

Tο διάστημα 10-21 Ιουνίου, τη σκυτάλη πήραν 40 κορυφαία Αθηναϊκά bar, και συνεχίζουν επάξια τη μοναδική εμπειρία,  με ειδικά Fine Drinking μενού και special happenings.  Για περισσότερες πληροφορίες για το World Class Fine Drinking Athens, επισκεφτείτε τη σελίδα του World Class Greece στο Facebook: https://www.facebook.com/worldclassgreece

Ο Βασίλης Κυρίτσης σέρβιρε το “Cinema Paradiso” με βάση την κομψή CIROC με popcorn και cola distillate.
You might also like