Μεγάλο γαστρονομικό συνέδριο στην Ελλάδα

16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οίνου στην Αθήνα, 19-21/10

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση εκπροσώπων Τύπου και blogs, αλλά και θεσμικών φορέων, πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνέντευξη Τύπου παρουσίασης του 16ου ετήσιου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας, που θα διοργανωθεί μαζί με την Έκθεση Πολιτισμού – Τουρισμού – Γαστρονομίας – Οίνου τον Οκτώβριο του 2018 στην Αθήνα.

 

Ο Γιώργος Καραχρήστος, Γενικός Διευθυντής της Mact Media που έχει αναλάβει την διοργάνωση μαζί με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής ‘’Ακρόπολις’’, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, καλωσόρισε τον Ισπανό Πρόεδρο του CEUCO Carlos Martin Cosme, που ήρθε ειδικά στην Αθήνα για τη συνέντευξη Τύπου.

Ο Carlos Martin Cosme, μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες Γαστρονομίας και Γευσιγνωσίας της Ευρώπης και τακτικός επισκέπτης της Ελλάδος, αφού δήλωσε ότι χάρηκε ιδιαίτερα που οι σύνεδροι επέλεξαν την Ελλάδα για την επόμενη (φετινή)  διοργάνωση, που αποφασίστηκε το προηγούμενο έτος στο Συνέδριο στην Cordoba Ισπανίας, ανέφερε τις πολυετείς προσπάθειες του Chef Κωνσταντίνου Μουζάκη (στην κεντρική φωτογραφία), για να πετύχει αυτή τη διάκριση για την Ελλάδα.

O Carlos Martin Cosme, παρουσιάζει στην Αθήνα τους σκοπούς και τους στόχους του συνεδρίου.

 

Αφού αναφέρθηκε στους σκοπούς του CEUCO, που περιλαμβάνουν κυρίως την ανάδειξη της γαστρονομίας, του πολιτισμού και του τουρισμού της κάθε χώρας στην οποία διοργανώνεται το ετήσιο συνέδριο, διευκρίνισε οτι ο CEUCO στους σκοπούς του περιλαμβάνει όχι μόνο την διάδοση αλλά και την διάσωση της γαστρονομίας των προγόνων μας, και την ένταξη της στις νέες τεχνολογίες μαγειρικής.

Δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι το «δεύτερο σπίτι του» και ότι την επισκέπτεται κάθε χρόνο, και θεωρεί την ελληνική κουζίνα και γαστρονομία χαρακτηριστικά στοιχεία, ενώ έκανε και αναφορά στην μοναδική Ελληνική γαστρονομία, αναφέροντας και παραδείγματα εδεσμάτων, καθώς και για την ποιότητα των ελληνικών κρασιών. Επίσης αναφέρθηκε στο πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων και επισκέψεων.

Κλείνοντας την εισήγησή του ο Πρόεδρος του CEUCO Carlos Cosme, παρέδωσε επίσημα στον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Chef Κωνσταντίνο Μουζάκη, την «επίσημη ράβδο του Συνεδρίου», που φέρει πλακέτες από όλα τα προηγούμενα συνέδρια και είναι το «σύμβολο» της οργάνωσης του Συνεδρίου, για να προστεθεί εφέτος και η Ελληνική πλακέτα.

Ο Πρόεδρος του CEUCO Carlos Cosme (αριστερά) παραδίδει στον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Chef Κωνσταντίνο Μουζάκη, την «επίσημη ράβδο του Συνεδρίου».

 

Ο κ. Μουζάκης ευχαρίστησε για τη συνεργασία και υποστήριξη των πολυπληθών υπουργείων, φορέων, οργανισμών Αυτοδιοίκησης, που έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους το Συνέδριο, και για την συνεργασία με την Mact Media για τη διοργάνωση του γεγονότος αυτού.

O Πρόεδρος της Λέσχης, Chef  Κωνσταντίνος Μουζάκης εξήγησε πώς, με την συμμετοχή της Λέσχης στο προηγούμενο Συνέδριο στην Cordoba Ισπανίας (που συμμετείχαν με την στήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού) κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πραγματοποίηση του Συνεδρίου στην Αθήνα στις 19-20-21 Οκτωβρίου 2018, που θα λάβει χώρα μαζί με την Έκθεση, στους χώρους του Ζαππείου.

Στη συνέχεια ο κ. Καραχρήστος έκανε την παρουσίαση της δομής και του προγράμματος του Συνεδρίου, και της Έκθεσης, και εξήγησε ότι η Ελληνική διοργάνωση θα καινοτομήσει γιατί στο Συνέδριο «Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ – Ελλάδα: Τουρισμός – Οίνος – Γαστρονομία» εκτός από τις Συνεδριακές εκδηλώσεις, διοργανώνεται και μεγάλη Έκθεση Πολιτισμού – Τουρισμού – Γαστρονομίας – Οίνου, για να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι στα συνέδρια αυτά συμμετέχουν δεκάδες επαγγελματίες με τους συνοδούς τους, από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Γιώργος Καραχρήστος, Γενικός Διευθυντής της Mact Media, παρουσιάζει το πλούσιο πρόγραμμα του συνεδρίου και των επισκέψεων που θα πραγματοποιήσουν οι σύνεδροι σε όλη την Ελλάδα κατά την εδώ παραμονή τους.

 

Αναμένονται περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες, στους οποίους μπορούν να παρουσιαστούν και ελληνικά προϊόντα. Έτσι, η Ελλάδα θα γίνει Κέντρο της Ευρωπαϊκής γαστρονομίας και οίνου, για την περίοδο αυτή.

Η Έκθεση έχει στόχο τη διασύνδεση της πρωτογενούς και δευτερογενούς αγροτικής παραγωγικής διαδικασίας με την κατανάλωση, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν Περιφέρειες, Δήμοι, επαγγελματικές οργανώσεις και παραγωγικές επιχειρήσεις και οινοποιεία, μέσω των οποίων θα προβάλλεται και θα αναδεικνύεται η Ευρωπαϊκή ιστορική κληρονομιά με τον τοπικό γαστρονομικό πολιτισμό κάθε περιοχής και με τα παραδοσιακά προϊόντα, τοπικά ποτά και κρασιά.

Στην παρουσίαση του ο κ. Καραχρήστος, ανέφερε και ως πρόσθετο χαρακτηριστικό, ότι οι συμμετέχοντες που θα βρίσκονται στην Ελλάδα για μία εβδομάδα, θα περιηγηθούν και άλλες περιοχές, μεταξύ των οποίων εκτός από την Περιφέρεια Αττικής, και τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, και Πελοποννήσου.

Προβλέπεται επίσης εκδρομή των συμμετεχόντων στα νησιά του Αργοσαρωνικού Ύδρα και Αίγινα, όπου προτείνουμε στους τοπικούς φορείς και επαγγελματίες να έχουν συναντήσεις μαζί τους και να τους προσκαλέσουν να επισκεφθούν τοπικές παραγωγικές μονάδες.

Οι παρουσιάσεις και οι εκδηλώσεις του Συνεδρίου και της Έκθεσης, εκτός από την ευρεία και επίσημη προβολή, θα προβληθούν αντίστοιχα, και στις χώρες των συμμετεχόντων και στις επίσημες αναφορές των Αδελφοτήτων Μελών του Ευρωπαϊκού Συνέδριο του Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας, που καλύπτει ήδη με ενεργά μέλη του εκτός από την Ελλάδα και τις Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Βέλγιο κ.ά. ενώ σε προηγούμενα συνέδρια οι συμμετοχές προήλθαν από περισσότερες από 20 χώρες.

Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής με το πρόεδρο του διεθνούς φορέα.
You might also like