Συνεργάζονται Αμερικανική Γεωργική Σχολή και Πασσιάς

Βιομηχανία & Σχολή θα παράγουν και θα διαθέτουν δύο κωδικούς γαλοπούλας.

 

Εφαλτήριο ανάπτυξης θα αποτελέσει για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, η στρατηγική συνεργασία της με τη γνωστή βορειοελλαδίτικη βιομηχανία αλλαντικών και κρέατος «Πασσιάς». Δύο νέοι κωδικοί προϊόντων της βιομηχανίας, θα φέρουν τη σφραγίδα ποιότητας της Σχολής. Πρόκειται για βραστή και καπνιστή γαλοπούλα «Πασσιάς», προϊόν συνεργασίας με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Η σχετική συμφωνία υπογράφηκε πρόσφατα από τον πρόεδρο της Σχολής Δρα. Πάνο Κανέλλη και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «Πασσιάς», Γιώργο Πασσιά.

 

Η συνεργασία αναμένεται να διευρύνει τους ορίζοντες της έρευνας και να οδηγήσει στην εκπαίδευση και ανάπτυξη νέων εξειδικευμένων στελεχών στον αγροδιατροφικό τομέα. Η διάθεση των δύο νέων προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ θα είναι άμεση. Τα στελέχη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής συμμετέχουν στην επιλογή, επιμόρφωση και επίβλεψη των εκτροφέων γαλόπουλων, θεσπίζοντας συγκεκριμένες προδιαγραφές από την έναρξη της εκτροφής τους μέχρι την παράδοση του κρέατός τους στην «Πασσιάς». Επίσης, φροντίζουν για την εφαρμογή συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, καθώς και για την ταυτοποίηση των προϊόντων σε κάθε στάδιο της παραγωγής μέσω ειδικών εργαστηριακών ελέγχων.

Αριστερά ο διευθύνων σύμβουλος της αλλαντοβιομηχανίας «Πασσιάς» Γιώργος Πασσιάς και δίπλα του ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Δρ. Πάνος  Κανέλλης, κατά την υπογραφή της συμφωνίας για τη συνεργασία στην παρασκευή προϊόντων από την αλλαντοβιομηχανία με σφραγίδα ποιότητας της Σχολής 

 

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Δρ. Πάνος  Κανέλλης, υπενθύμισε ότι στόχος του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος είναι η εκπαίδευση νέων ανθρώπων στον αγροδιατροφικό τομέα με τη χρήση ορθών πρακτικών. «Η Σχολή είναι πανελληνίως γνωστή για την ποιότητα των προϊόντων της. Θα συνδράμουμε με όλες τις δυνάμεις μας στη διατήρηση του υψηλού επιπέδου των προϊόντων της ‘Πασσιάς’. Επιπλέον, θα βοηθήσουμε τους μαθητές και τους σπουδαστές μας, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα περαιτέρω πρακτικής εκπαίδευσης στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της αλλαντοβιομηχανίας», τόνισε.

Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Θεανώ Πασσιά, υπεύθυνη προγραμματισμού της παραγωγής, ήταν από τις πρώτες σπουδάστριες της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Perrotis College, κάνοντας λόγο για μία «σχέση διαρκείας και αλληλοεκτίμησης», η οποία θεωρεί ότι θα περάσει και στις επόμενες γενιές.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Πασσιάς, εξέφρασε τη πεποίθησή του για την εμπορική επιτυχία του εγχειρήματος και υπογράμμισε την αναγνώριση και την εκτίμηση που χαίρει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Τόνισε ότι μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας ενισχύεται και το Πρόγραμμα Υποτροφιών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, το οποίο είναι το παλαιότερο στην Ελλάδα. «Η συνεργασία μας είναι μία άριστη ευκαιρία δημιουργίας στελεχών για τον δευτερογενή αγροτικό τομέα παραγωγής. Ως βιομηχανία έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη πτυχή της συμφωνίας», κατέληξε.

Η «Πασσιάς»

Ιδρύθηκε το 1900 στη Θεσσαλονίκη. Είναι οικογενειακή επιχείρηση και ήδη η έκτη γενιά συμμετέχει στην λειτουργία της. Από τότε, η βιομηχανία αλλαντικών «Πασσιάς» εξελίχθηκε σε μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Λειτουργεί σε πιστοποιημένες κατά ISO και HAACP μεγάλες εγκαταστάσεις στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, με σύγχρονο εξοπλισμό και αυτοματοποίηση στην παραγωγή της. Mε συνεχείς μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις, εξασφαλίζει το υψηλό επίπεδο υγιεινής των προϊόντων της.

You might also like