Ανακοινώθηκε το Corfu Beer Festival 2018

26-30 Σεπτεμβρίου στον Αρίλλα Κέρκυρας- Τιμώμενη χώρα η Αγγλία.

Την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Corfu Beer Festival, η μεγάλη γιορτή γαστρονομίας, ζυθογευσίας και πολιτισμού η οποία τείνει να γίνει θεσμός και μάλιστα από τους πιο σημαντικούς κατά την καλοκαιρινή περίοδο στο νησί των Επτανήσων.

 

Όπως είναι γνωστό το Corfu Beer Festival ξεκίνησε το 2013, πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, έχει διάρκεια 5 ημέρες ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη. Κάθε χρονιά διοργανώνεται με τη συνεισφορά μιας ξένης χώρας, με αποτέλεσμα το κοινό να μπορεί να απολαύσει μπίρες απ΄ όλο τον κόσμο. Οι διοργανωτές έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν όχι μόνο ένα φεστιβάλ μπίρας, αλλά ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός.

Το 2013 συμμετείχε η Βαυαρία στο Corfu Meets Bavaria, το 2014 συμμετείχε η Μεγάλη Βρετανία στο Corfu Meets UK, ενώ το 2016 συμμετείχε η Ιταλία στο Corfu Meets Italy, ενώ πέρυσι τιμώμενη χώρα ήταν η Τσεχία. Στο φετινό Corfu Beer Festival, τιμώμενη χώρα είναι η Αγγλία, μια από τις παγκόσμιες ‘δυνάμεις’ της εμφιάλωσης ζύθου.

Πολλά δρώμενα λαμβάνουν χώρα όλες τις ημέρες του φεστιβάλ, ενώ πολλοί τοπικοί παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους καθώς και να κάνουν πωλήσεις. Όλοι οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις, παραδοσιακά πιάτα και να αγοράσουν προϊόντα.

Συνολικά το φεστιβάλ επισκέπτονται περίπου 10.000 επισκέπτες, ενώ οι 5.000 από αυτούς απόλαυσαν το φεστιβάλ τουλάχιστον δύο φορές μέσα σε πέντε ημέρες. Στη διοργάνωση συμμετέχουν 200 εθελοντές, 350 χορευτές, 250 μουσικοί, 5 διαφορετικές ζυθοποιίες, 20 τοπικοί παραγωγοί με 180 τοπικά προϊόντα καθώς διοργανώνονται επίσης αρκετά εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, « Μέσα από τη ψυχαγωγία μπορούμε όλοι διασκεδάζοντας να ανταλλάξουμε εμπειρίες και τεχνογνωσία και να συνδυάσουμε τους πολιτισμούς μας και την κουλτούρα μας. Θέλουμε να λειτουργήσουμε ως ένα μέσο αύξησης του τουριστικού επιπέδου και της τουριστικής βιομηχανίας του Οκτώβρη στην Κέρκυρα. Να είμαστε μια ευκαιρία ώστε να ξεκινήσουν καινούριες επιχειρηματικές δραστηριότητες στο νησί. Να αναδείξουμε την τοπική δραστηριότητα και την τοπική παραγωγή. Το όραμά μας είναι επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο του καλοκαιριού στην Κέρκυρα το μήνα Οκτώβρη, θέλοντας έτσι να συμβάλλουμε στην τοπική οικονομική ενδυνάμωση του τόπου μας. Να παρέχουμε μια μοναδική ευκαιρία στις χώρες που συμμετέχουν έτσι ώστε να συνδεθούν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους».

Στη φετινή διοργάνωση, θα συμμετέχουν ορισμένα εμβληματικά βρετανικά ζυθοποιεία όπως το The Great Yorkshire Brewery, το Titanic Brewery Craft Beer Company, το σχετικά νέο Thornbridge Brewery και το ζυθοποιείο The Hadrian Border. Την Κέρκυρα θα εκπροσωπήσει η δραστήρια κι εξωστρεφής Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία.

Προϊόντα της Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας, η οποία συμμετέχει στο φετινό Corfu Beer Festival.

 

Στο φεστιβάλ, το οποίο έχει και μια πολύ ενδιαφέρουσα γαστρονομική πτυχή, θα συμμετέχει – εκτός των άλλων- και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας παρουσιάζοντας τοπικές και άλλες συνταγές, ενώ θα δοθούν και συναυλίες από τους Imam Baildi, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τους Βρετανούς rockers Wolf Within, το Νίκο Ζιώγαλα κ.ά.

You might also like