Αποχαιρετισμός στον Ιταλό σεφ Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι

Πέθανε ξαφνικά χθες- Βρισκόταν στην Ελλάδα από το 1990.

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή χθες το Ιταλός σεφ Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι (Fabrizio Buliani) ο οποίος εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες ζούσε κι εργαζόταν στη χώρα μας.

 

Έχοντας ήδη σημαντική προϋπηρεσία στο ενεργητικό του και κορυφαίες συνεργασίες στην Ιταλία, έφτασε στη χώρα μας το 1990 κι εργάστηκε στο εμβληματικό Boschetto, στο Άλσος του Ευαγγελισμού. Εργάστηκε επίσης στο εστιατόριο La Fenice, στο Mama Fuga, δημιούργησε το δικό του χώρο το Fabrizio’s, ενώ συνεργασίες του έχουμε να θυμόμαστε σε εστιατόρια κι εκτός Αθήνας, όπως στη Μύκονο στο Hippie Fish κ.ά.

Ο Φαμπίτσιο Μπουλιάνι φωτογραφημένος από τον Σπύρο Στάβερη για τη LiFO.

 

Μια από τις πιο πρόσφατες συνεργασίες του ήταν αυτή με τον επιχειρηματία και ξενοδόχο Άρη Χατζόπουλο, στο ξενοδοχείο του οποίου Κοράλλι στο Παλαιό Φάληρο, ο εκλιπών είχε επιμεληθεί το μενού του ιταλικού εστιατορίου Corallo Nero. To Grill επικοινώνησε με τον Άρη Χατζόπουλο ο οποίος μας δήλωσε: “Μου τον είχε συστήσει ένας κοινός μας φίλος μάγειρας. Ο Φαμπρίτσιο  ήταν εξαίρετος μάγειρας, υπέροχος χαρακτήρας, ένας καλλιτέχνης“.

Πρόσφατα είχε συμμετάσχει στην εκπομπή Hell’s Kitchen του Έκτορα Μποτρίνι ως μέλος της κριτικής επιτροπής αξιολόγησης των παικτών που συμμετείχαν στο show. Λίγα χρόνια μετά την εγκατάστασή του στην Ελλάδα, το 1996 από τις Εκδόσεις Ποταμός κυκλοφόρησε το βιβλίο του ‘Στο εργαστήριο της κουζίνας μου’.

 

 


Κεντρική φωτογραφία φωτογραφία: Instagram- Hell’s Kitchen/ANT1. Δείτε δημοσίευμα του Grill για το Corallo Nero εδώ.

You might also like