«Η αγορά θα ωφεληθεί από τα instore ψηφιακά μέσα»

Ο Ν. Μαραγκόπουλος, Managing Director της Mad In Media μιλάει στο Grill.

Οι εφαρμογές digital menu boards στα καταστήματα μαζικής εστίασης και σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα αυξάνουν συνεχώς, ακολουθώντας μια διεθνή, απόλυτα καθιερωμένη και ιδιαίτερα επιτυχημένη τάση. To Grill απευθύνθηκε σε μια από τις εγχώριες εταιρείες εφαρμογών digital menu boards, την Mad In Media και ζήτησε από το γενικό διευθυντή της Νίκο Μαραγκόπουλο να απαντήσει σε ερωτήσεις μας.
Συνέντευξη στο Θανάση Αντωνίου

 

Grill | Πόσο διαδεδομένη είναι σήμερα στην Ελλάδα η χρήση ψηφιακών display οθονών στη μαζική εστίαση;

Νίκος Μαραγκόπουλος | Η χρήση ψηφιακής σήμανσης μέσω visual media είναι πλέον ιδιαίτερα διαδεδομένη και ειδικότερα στο κομμάτι digital menu boards που αντικαθιστούν του κλασσικούς τιμοκατάλογους, allergy boards με στόχο τη σωστή και ευκρινή σήμανση των αλλεργιογόνων αλλά και στα ταμεία με οθόνες self – service, αναμονής παράλληλα με τη χρήση tablets για την ψηφιακή παρουσίαση του menu και την επιλογή των πιάτων. Σήμερα η Mad In Media η No1 εταιρεία στην ελληνική αγορά που εξειδικεύεται στο in-store experience marketing, εξειδικεύεται στη δημιουργία περιεχομένου ψηφιακών σημάνσεων προκειμένου να υποστηρίξει όλα τα brands, ώστε να πετύχουν τους στόχους τους.

Τι μπορεί να περιλαμβάνει το περιεχόμενο μιας τέτοιας οθόνης;

Νίκος Μαραγκόπουλος | Το περιεχόμενο που δημιουργούμε βασίζεται πάνω στην εμπορική ανάγκη του κάθε πελάτη και είναι στοχευμένο βάσει του χρόνου αναμονής. Στο κομμάτι του περιεχομένου πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή ο πελάτης σε θέματα όπως το animation, το contrast, το font size για να πετύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα. Παράλληλα το περιεχόμενο που θα δείξουμε εξαρτάται από το κοινό, το σημείο στο οποίο βρίσκεται το μέσο μας, το χρόνο που μπορεί κάποιος να διαθέσει βάσει του λεγόμενου ‘catchment area’ και την εμπορική στρατηγική που θέτουμε. Ολόκληρη δημιουργική ομάδα ψηφιακού περιεχομένου της Mad In Media, έχει πάρα πολύ μεγάλη εμπειρία στη δημιουργία του κατάλληλου content το οποίο είναι φτιαγμένο έτσι για να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες του εκάστοτε συνεργάτη.

Πως αναπτύσσεται η συγκεκριμένη αγορά;

Νίκος Μαραγκόπουλος | Η αγορά αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς αφού το κόστος μιας τέτοιας επένδυσης έχει μειωθεί σημαντικά και το κυριότερο η Μad In Media διαθέτει την ικανότητα και τη δυνατότητα να έχουμε πολύ γρήγορη επιστροφή χρημάτων και θετικό return on investment μέσα από στρατηγικές που φέρνουν αποτέλεσμα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό η αγορά να κατανοήσει πλήρως όλα τα οφέλη που δημιουργούνται μέσα από τη χρήση των Instore ψηφιακών μέσων. Ουσιαστικά αναφερόμαστε στη δημιουργία Instore Media καναλιών όπου τα brands με τη σωστή χρήση τους, μπορούν να πετύχουν ακόμη και 100% return on investment.


Δείτε το σχετικό αφιέρωμα του Grill Magazine στους ψηφιακούς καταλόγους και τα κινούμενα  boards στη μαζική εστίαση και διαβάστε για το πως κινείται η προωθητική αγορά στο εξωτερικό.


Πόσο πιστεύετε ότι θα επηρεάσει ο τουρισμός, την περεταίρω ανάπτυξη τέτοιων μέσων;

Νίκος Μαραγκόπουλος | Ο τουρισμός αποτελεί κομβικό παράγοντα εξέλιξης του μέσου μιας και στο εξωτερικό, οι καταναλωτές είναι πλέον εξοικειωμένοι σε καθημερινή βάση και η ανάγκη επικοινωνίας σε πολλαπλές γλώσσες δημιουργεί την αναγκαιότητα ύπαρξης του μέσου. Η Mad In Media έχει μία σειρά από συνεργασίες με μεγάλα ξενοδοχεία τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη περιφέρεια, όπου παρέχει επιπλέον προστιθέμενη αξία όσον αφορά την επιλογή του εκάστοτε τουριστικού σημείου άλλα και του ίδιου του προορισμού.

Ποια είναι η δική σας παρουσία ως εταιρεία στην ελληνική αγορά;

Νίκος Μαραγκόπουλος | Είμαστε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο με πολλά έργα στη μαζική εστίαση και τον τουρισμό. Ορισμένα σημαντικά cases είναι η Goody’s, με ένα πρωτοποριακό concept καθώς και πολλές αλυσίδες με menu board και visual media εφαρμογές. Η Mad In Media είναι ίσως η μεγαλύτερη εταιρεία στην ελληνική αγορά που δραστηριοποιείται στο χώρο με πάνω από 1.800 επιτυχημένες συνεργασίες και διανομή ψηφιακού περιεχομένου σε περισσότερα από 4.500 χιλιάδες σημεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αποτελούμε την πλέον αξιόπιστη επιλογή για υπηρεσίες instore experience marketing.


MAD In Media | Experience Marketing | www.madinmedia.gr Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 253 & Καποδιστρίου, Παλλήνη Τ.Κ 153 51 T: +30 218 218 2188.

You might also like