Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: το μήνυμα του ΣΕΒΤ

Με στόχο την ποιότητα, την καινοτομία και την επισιτιστική ασφάλεια.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων & Ποτών (ΣΕΒΤ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και με γνώμονα τη διατήρηση της καλής υγείας και της ευζωίας των καταναλωτών αναδεικνύει ως πρωταρχικό στόχο της βιομηχανίας τροφίμων, τη σωστή ενημέρωση και ενθάρρυνση των καταναλωτών για την υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής, σε συνδυασμό με περισσότερη φυσική δραστηριότητα.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών επενδύει στην ποιότητα των προϊόντων διατροφής και προωθεί την ανάπτυξη καινοτομιών προκειμένου να ικανοποιήσει τις αυξημένες διατροφικές ανάγκες. Παράλληλα, αναγνωρίζει την αναγκαιότητα για μείωση της ένδειας και της σπατάλης τροφίμων και στηρίζει δράσεις για την καταπολέμηση τους, κάτι άλλωστε το οποίο αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΤ Ευάγγελος Καλούσης σημειώνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: «Η ελληνική βιομηχανία τροφίμων δίνει έμφαση στις νέες τάσεις και ανάγκες των καταναλωτών για προϊόντα με υψηλή διατροφική αξία. Επενδύει στη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση των καταναλωτών για τις ισορροπημένες κι υγιεινές διατροφικές συνήθειες και προσφέρει ποιοτικά, ασφαλή και ανταγωνιστικά ελληνικά προϊόντα που ξεχωρίζουν σε ολόκληρο τον κόσμο».

You might also like