Έρχεται το ‘foodathlon’ στις 4 Νοεμβρίου 2018

Παγκόσμια, ελληνοκεντρική πρωτοβουλία για τη διατροφή και την αειφορία.

Μια μοναδική για τα ελληνικά, αλλά και τα διεθνή δεδομένα πρωτοβουλία, έγινε πραγματικότητα. Το foodathlon έρχεται και συνδυάζει σημαντικά αθλητικά γεγονότα της πατρίδα μας, με τη γαστρονομική κουλτούρα και τον πολιτισμό του τόπου μας, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες αλληλεπίδρασης σε όλους.

Αυτόν τον Νοέμβριο, με αφορμή τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που συγκαταλέγεται στα κορυφαία αθλητικά γεγονότα του πλανήτη, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών από το εξωτερικό, το foodathlon κάνει την επίσημη πρώτη του εμφάνιση την εβδομάδα ακριβώς πριν τον Μαραθώνιο από τις 04/11 έως τις 11/11/2018.

Ως αρωγός της όλης προσπάθειας και ταυτόχρονα δημιουργός πολυεμπειριών, το foodathlonμας καλεί όλους, Έλληνες και ξένους, να γνωρίσουμε το ξεχωριστό μονοπάτι εμπειριών που προσφέρει, αναδεικνύοντας τη σημασία και τα οφέλη που απορρέουν από το συνδυασμό του αθλητισμού, της ισορροπημένης διατροφής, και της αειφορίας στη γαστρονομία και εν γένει στη δημιουργία συνθηκών ευζωίας.

Άλλωστε, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία αντίστοιχη πρωτοβουλία, στοχευμένη σε μια ολιστική προσέγγιση. Για αυτό είναι άκρως σημαντικό ότι ως πρωτοπόροι, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις να επικοινωνήσουμε τους τρεις βασικούς πυλώνες της ευζωίας, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα ως αφορμή ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα της σύγχρονης εποχής, το Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό.

Το concept του foodathlon 

Επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: i) Fitness, ii) Nutrition και iii) Wellness, με επίκεντρο την Aειφορία και την Ευζωία (Sustainable Living). Για αυτό άλλωστε, οι συνδημιουργοί του foodathlon ένωσαν τις δυνάμεις τους και προσφέρουν, για κάθε μία από τις παραπάνω θεματικές ενότητες, αξιόλογες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Συγκεκριμένα, τις δυνάμεις τους ένωσαν οι:

  • Truevoyagers, travel startup που εξειδικεύεται στον τομέα του experiential tourism,
  • Sustainable Food Movement in Greece, startup που εξειδικεύεται σε θέματα αειφορίας και βιώσιμης γαστρονομίας, με στόχο τη μείωση του food waste, και
  • Healthyclub, nutrition startup που εξειδικεύεται σε θέματα διατροφής.

Σκοπός του foodathlon είναι να προετοιμάσει, να εκπαιδεύσει, αλλά και να διασκεδάσει όλους όσους θα βρίσκονται εκείνες τις ημέρες στην Αθήνα, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν, θα συμμετάσχουν, ή με την παρουσία τους θα στηρίξουν δικούς τους ανθρώπους. Συνδυάζοντας την ελληνική γαστρονομική σκηνή, με το αθλητικό πνεύμα και τη συμμετοχική δράση, το foodathlon κλείνει το μάτι σε ένα υπέροχο ταξίδι του μυαλού και των αισθήσεων, και έρχεται να προτείνει ένα πλήθος δραστηριοτήτων γαστρονομικού και αθλητικού ενδιαφέροντος.


Στόχοι

Στόχος αυτών των δραστηριοτήτων είναι να λειτουργήσουν συμπληρωματικά με το κεντρικό αθλητικό δρώμενο του Μαραθωνίου, προσφέροντας ένα πλαίσιο από μοναδικές εμπειρίες σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες, όπως: ειδικά μενού σχεδιασμένα για αθλητές, σε συνεργασία με εστιατόρια της πόλης,  special  pop-up events, εξειδικευμένα workshops, γευστικές διαδρομές μέσα στην πόλη, αλλά και πλήθος αθλητικών υπηρεσιών όπως running tours με τη συνοδεία επαγγελματιών trainers. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εμπειρίες μοναδικού ενδιαφέροντος που θα είναι σε εξέλιξη την εβδομάδα πριν από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Χορηγοί

Αυτή τη στιγμή foodathlon  υποστηρίζεται από γνωστά ονόματα της αγοράς, όπως η Eurobank, η Coco-mat Hotels, η Coco-mat.Bike, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός People’s Trust, η Revolut, η Live in Athens  και η Al Hammam Traditional Baths. Άλλωστε, το foodathlon  καλεί όλους όσους ενδιαφέρονται να πάρουν μέλος στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, να επικοινωνήσουν άμεσα με τους ιθύνοντες, καθώς αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να γίνουν αρωγοί σε δράσεις που συνδυάζουν τον αθλητισμό με τη διαχρονική αξία του «ευ» και ειδικότερα τη διάσταση της ευζωίας στην κοινωνική ζωή παρέα με την ισορροπημένη διατροφή και την αειφορία.


Περισσότερες πληροφορίες: www.thefoodathlon.com και www.facebook.com/foodathlon

You might also like