Δεύτερη ημέρα για το συνέδριο του CEUCO

Με ένα μεγάλο γκαλά για τους Ευρωπαίους συνέδρους στο Ζάππειο Μέγαρο έκλεισε η δεύτερη ημέρα (Σάββατο 20/10) του 16ου  Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οίνου (CEUCO), το οποίο φιλοξενείται στην Αθήνα με οικοδεσπότη τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις».

 

Είχε προηγηθεί το απόγευμα του Σαββάτου, επίσης στο Ζάππειο, το ελληνικό συνέδριο «Αγροδιατροφή και Τουρισμός» στο οποίο παρουσίασαν εισηγήσεις κι απεύθυναν χαιρετισμούς παράγοντες της ελληνικής αγοράς τροφίμων & ποτών, μαζικής εστίασης και τουρισμού, καθώς και θεσμικοί παράγοντες, πανεπιστημιακοί κ.ά.

Κοινή συνισταμένη των παρουσιάσεων οι πολλές δυνατότητες που έχει η ελληνική παραγωγή αλλά και η πολλαπλασιαστική δύναμη του εισερχόμενου τουρισμού οποίος έχει τη δυνατότητα να διεθνοποιήσει και να αναδείξει τα ελληνικά προϊόντα.

Ο Νίκος Κατσαρός υπερασπίστηκε με πάθος τη Μεσογειακή διατροφή.

 

Νωρίτερα, το πρωί του Σαββάτου, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά είχε κηρύξει την έναρξη του διεθνούς συνεδρίου του CEUCO, στο πλαίσιο του οποίου η ίδια βραβεύτηκε από τη διεθνή αυτή λέσχη για τον τρόπο με τον οποίο το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού προώθησε τον τουρισμό και τη γαστρονομία κατά τη διάρκεια του 2018.

H Λιβανέζα κλινική διαιτολόγος Mireille Corbani εξηγεί στο Ζάππειο τις τάσεις στη σύγχρονη διατροφή, πολλές από τις οποίες περιλαμβάνουν παραδοσιακά εδέσματα και τροφές με φυτικές ίνες.
You might also like