Zinglee: νέο μέλος της οικογένειας των nice n easy

Με ταυτότητα ελληνική και ζωηρό ταμπεραμέντο, στο Κολωνάκι

Ένα νέο μέλος προστέθηκε στην οικογένεια των εστιατορίων  nice n easy. Πρόκειται για το Zinglee, στη θέση του παλιού Pepe’s, το οποίο αποτελεί μια νέα πρόταση στη γειτονιά της Τσακάλωφ, με ύφος κοσμοπολίτικο και γεύση  έντονα ελληνική.

 

Το όνομα  προέκυψε από τη σύνθεση δύο ιδιωματισμών, του zing που σημαίνει ενέργεια, ενθουσιασμό & ζωντάνια  και του  Glee που μεταφράζεται ως απόλαυση, χαρά και ευχαρίστηση. Το Zinglee έρχεται να ενώσει όλες αυτές τις έννοιες μαζί σε μια νέα λέξη που περιλαμβάνει όλα αυτά μαζί και ακόμα περισσότερα.

Με την υπογραφή του επιτυχημένου επιχειρηματικού διδύμου Δημήτρη Χριστοφορίδη – Χρήστου Αθανασιάδη,  το νούμερο 2 της οδού Τσακάλωφ μετατρέπεται σε  νούμερο 1 γαστρονομικό προορισμό, καθώς παρουσιάζει μια νέα και απόλυτα φρέσκια και νόστιμη γευστική πρόταση.

Απευθύνεται, τόσο στους Αθηναίους foοdies όσο και στους επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου που επισκέπτονται την πόλη και  θέλουν να δοκιμάσουν γεύσεις με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και ελληνική μεσογειακή ταυτότητα, στην πιο νόστιμη, υγιεινή, bio – organic και farm-to-table εκδοχή τους.

 

Στo μενού του Zinglee που παραμένει πιστό στο δημοφιλές nice n easy DNA, ο excecutive chef Χρήστος Αθανασιάδης αξιοποιεί και αναδεικνύει  προϊόντα με ταυτότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και superfoods από όλο τον κόσμο.

Δημιουργεί ένα πρωτοποριακό μενού με σύγχρονη και παιχνιδιάρικη ματιά, ένα ενδιαφέρον μίγμα δημιουργικής ελληνικής και μεσογειακή κουζίνας με πινελιές από όλο τον κόσμο που υλοποιείται από ένα αξιόλογο και έμπειρου team στην κουζίνα με  επικεφαλής τον  Ζώη Γαρουφάλη, ώς chef de cuisine.

Πρωτότυπο και “ζωηρό”, το Zinglee αποτελεί  ιδανική στάση από τον πρωινό καφέ με τη συνοδεία από ευφάνταστα και υγιεινά πιάτα brunch, light lunch επιλογές ή προτάσεις για δείπνο.

Υπέροχα πιάτα και προτάσεις του Zinglee

Soft shell tacos με  φρέσκο τόνο  Αιγαίου, κρέμα αβοκάντο Κρήτης  και ψιλοκομμένο μαρούλι. Ταρτάρ μόσχου γάλακτος με κλασικές γαρνιτούρες, και τρούφα Κοζάνης. Δροσερές σαλάτες όπως Ψητό κατσικίσιο τυρί  με kale πράσινα λαχανικά, τρυφερά φύλλα baby σπανακιού, ρόδια και αμύγδαλα. Aργοψημένο Ribeye με φασκόμηλο και πικάντικη σάλτσα τομάτας σε strozzapreti από αλεύρι κόκκινης φακής χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. «Zinglee» μουσακάς  από ψητά λαχανικά, αρνίσιο κιμά και κρέμα  από κατσικίσιο γιαούρτι. Φιλέτο λαβράκι μαρινέ σε λευκό miso σε ταμπουλέ από τρίχρωμη κινόα.

Αλλά και επιδόρπια όπως παγωτό φλαμπέ σε κρούστα από μαρέγκα  με κομμάτια σοκολάτας, φουντούκια και marshmallow.

Το βραδινό  πρόσωπο του Zinglee, περιλαμβάνει, guest dj’s, αξέχαστα θεματικά party και signature cocktails με την υπογραφή του πολυβραβευμένου Σταύρου Πατουχέα.

You might also like