Νέος Ζήσης (με το χωνάκι του) στην Πανόρμου

Ένα νέο εστιατορικό concept αναπτύσσεται αυτό το διάστημα με δύο εστιατόρια στο κέντρο  και στην Πανόρμου το οποίο έχει στο επίκεντρό του τα ‘φρούτα’ της θάλασσας. Ο ‘Ζήσης- ψαράκι στο χωνάκι’ είναι ένα νέο μοντέρνο κι ενδιαφέρον πείραμα στο χώρο της ψαροφαγίας που συνδυάζει άψογα το ελληνικό sit in και το street food αλά …Αγγλία.
Κείμενο, φωτογραφία: GrillMag Taste Team

 

Τα καταστήματα Ζήσης είναι δημιούργημα Βολιώτη στην καταγωγή επιχειρηματία Ζήση Παπαζήση με οικογενειακή παράδοση στο χώρο του ουζο-μεζεδοπωλείου το οποίο διατηρούσε ο παππούς …Ζήσης στην ψαραγορά της Θεσσαλικής πόλης.

Πριν μερικές εβδομάδες πλάι στο πρώτο κατάστημα που λειτουργεί από το 2017 στο κέντρο της Αθήνας (Αθηναΐδος 3, στο ιστορικό κέντρο), προστέθηκε ένα δεύτερο στη συμβολή της Πανόρμου με τη Λεωφόρο Κηφισίας, σε ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία των Αμπελοκήπων (Κηφισίας 105).

Η εξωτερική περίκλειστη σάλα του ‘Ζήση’ επί της οδού Πανόρμου.

 

Εμείς το επισκεφτήκαμε λίγες ημέρες πριν την εορταστική περίοδο, αξιοποιώντας κατά τον καλύτερο τρόπο την παραδοσιακή νηστεία των ημερών. Απολαύσαμε γαύρο τηγανιτό στο χωνάκι (μικρό μέγεθος 3,90 ευρώ- μεγάλο 5,60), υπέροχα τηγανισμένα flakes πατάτας (3,50 το μικρό χωνάκι και 4,20 το μεγάλο και ήπιαμε Τσίπουρο Αποστολάκη (3,5 ευρώ τα 50ml).

Στο κατάστημα προφέρονται επίσης – και πάντα σε μικρό ή μεγάλο χωνάκι- αθερίνα, καλαμάρι, γαριδάκι (μικρό και μεγάλο), ψαροκεφτέδες (με γαλέο, μπακαλιάρο και φρέσκα μυρωδικά), sticks μπακαλιάρου και γαρίδες πανέ, ενώ ψάρια μπορεί να απολαύσει κανείς και στη σχάρα (συνοδευόμενα από χόρτα εποχής ή βραστά λαχανικά) σε τιμές που κυμαίνονται από 7,5 ευρώ (σαρδέλα) μέχρι και 22 ευρώ το πιάτο ( φαγκρί 600-700 γρ.).

You might also like