Έξι συμβουλές για τον εστιάτορα

Μίνι οδηγός επιβίωσης στη 'μάχη' του franchise.

Ο Καναδός μάνατζερ Alex Brown της συμβουλευτικής εταιρείας Beard Club, με ευρύ πελατολόγιο στο χώρο της εστίασης, δίνει έξι συμβουλές σε όσους θέλουν να δουν το εστιατόριο τους να αναπτύσσεται.
Να είστε παθιασμένοι

Το ταξίδι στον κόσμο των εστιατορίων θα είναι δύσκολο αν δεν είστε παθιασμένοι. Το πάθος θα σας δώσει ενέργεια για  να ξεπεράσετε δυσκολίες.

Μαζέψτε γύρω σας τους καλύτερους

Μακάρι να μπορούσε ένας να κάνει τα πάντα. Περιστοιχιζόμενοι από ικανούς ανθρώπους μπορείτε να πάτε τη δουλειά σας ένα βήμα παραπέρα.

Δείτε το όλον, προσοχή όμως στις λεπτομέρειες

Ο ηγέτης πρέπει να βλέπει την ‘big picture’ αλλά η παρακολούθηση της καθημερινότητας δίνει αίσθημα ασφάλειας σε όσους δουλεύουν μαζί του.

Καθαρό πλάνο και αποστολή

Ένα εστιατόριο πρέπει να έχει ξεκάθαρο στόχο και συγκεκριμένη αποστολή. Μόνο έτσι θα εκτελεστεί σωστά το μενού και θα σχεδιαστεί μια αποδοτική καμπάνια.

Δημιουργείστε εταιρική κουλτούρα

Είναι ρόλος του ηγέτη να εμπνέει και να δημιουργεί εταιρική κουλτούρα.  Η δημιουργία αξίας είναι κάτι περισσότερο από την παραγωγή καλών πιάτων.

Στήστε αποδοτικές διαδικασίες

Οι διαδικασίες είναι αυτές που θα οδηγήσουν στην επέκταση ενός εστιατορίου. Διαδικασίες που θα λειτουργούν ανεξάρτητα από χώρα, τοποθεσία και εργατικό δυναμικό. Διαδικασίες που θα είναι εύκολα κατανοητές και εφαρμόσιμες από τους εργαζόμενους.


O Alex Brown συμμετείχε στην ανάπτυξη της αλυσίδας καταστημάτων εστίασης Copper Branch. Πρόκειται για Καναδική αλυσίδα χορτοφαγικών εστιατορίων με προσήλωση στη χρήση πρώτων υλών που παράγονται με σεβασμό στο περιβάλλον, χωρίς χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.

You might also like