Ρεβίθια φούρνου με Μαλακό Τυρί Μαστέλο® και λουκάνικα

Το Μαστέλο® είναι το εμπορικό σήμα για τα γαλακτοκομικά προϊόντα που φτιάχνονται στη Χίο αποκλειστικά από τον Κωνσταντίνο Τουμάζο από υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, φρέσκο πλήρες Χιώτικο αγελαδινό και κατσικίσιο γάλα. Με τα εξαιρετικά τυριά της εταιρείας, στήνονται υπέροχες συνταγές και μια από αυτές παρουσιάζουμε εδώ. Ευχαριστούμε την εταιρεία για την παραχώρησή της.

 

Ρεβίθια φούρνου με Μαλακό Τυρί Μαστέλο® και λουκάνικα

Υλικά για 4 άτομα

— 500 γραμμ. ρεβίθια

— 1-2 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε χοντρές ροδέλες

— ένα κεφαλάκι Μαλακό τυρί Μαστέλο® κομμένο σε κύβους

— 2 σκελίδες σκόρδο, 2 δαφνόφυλλα

—1 κρεμμύδι

— 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά σε φέτες

— 100 ml. ελαιόλαδο, 1 κ.γ. κουρκουμά

— 1 κ.σ. αλάτι, ½ κ.σ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Προετοιμασία & εκτέλεση

Α] Από την προηγούμενη μέρα, καλύπτουμε τα ρεβίθια με μπόλικο νερό. Την επόμενη ξεπλένουμε καλά και στραγγίζουμε.

Β] Βράζουμε με τα σκόρδα, τα δαφνόφυλλα και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Γ] Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε τα λουκάνικα και τις πιπεριές. Στραγγίζουμε και αδειάζουμε τα ρεβίθια, τις πιπεριές και τα λουκάνικα σε γάστρα ή σε βαθύ ταψί.

Δ] Πασπαλίζουμε με το αλάτι, τον κουρκουμά και το πιπέρι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και λίγο από το νερό που έβρασαν .

Ε] Ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για 45 λεπτά περίπου. Σε αυτό το ψήσιμο, οφείλεται η τέλεια γεύση και το χύλωμα των ρεβιθιών. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο προσθέτουμε το Μαλακό τυρί Μαστέλο® σε μεγάλους κύβους και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.

You might also like