Εσπερίδα της ΕΔΟΚ για τον γύρο στη Zootechnia 2019

Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2019, Κτίριο 8, Αίθουσα C, 15.30 – 17.30

H Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) ξεκινάει τη φετινή χρονιά με μια πρώτη δράση εξωστρέφειας όπως μας είχε υποσχεθεί πρόσφατα και θα ασχοληθεί με ένα κορυφαίο προϊόν του κλάδου του κρέατος το οποίο απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στο χειρισμό του. Πιο συγκεκριμένα η Διεπαγγελματική  θα διοργανώσει μια σημαντική εσπερίδα στο πλαίσιο της φετινής έκθεσης Ζωοτεχνία (31/1-3/2, Θεσσαλονίκη) με τίτλο “Ο Χοιρινός Γύρος ως Ελληνικό Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) – Μία πρόταση της ΕΔΟΚ”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 στο Κτίριο 8 Αίθουσα C, 15.30 – 17.30.

 

Πρόγραμμα εσπερίδας ΕΔΟΚ

 15.30-15.45: Υποδοχή – Χαιρετισμοί

15.45-16.00: Εισαγωγή – οι θέσεις της ΕΔΟΚ

Γίτσας Ελευθέριος – Πρόεδρος, Διδάγγελος Γεώργιος – Γ. Γραμματέας  – Γεωργούδης Ανδρέας Γ. Διευθυντής – ΕΔΟΚ

16.00-16.15:  Ο χοιρινός γύρος στην παγκόσμια αγορά

Κασαλιάς Νίκος, Κτηνίατρος – Μικροβιολόγος Τροφίμων

16.15-16.30: Ελληνική Χοιροτροφία: Προκλήσεις, Προτάσεις & Προοπτικές

Βατζιάς Γεώργιος,  Διευθυντής Τομέα Ζωικής Παραγωγής – Τμήμα Γεωπονίας Α.Π.Θ

16.30-16.45: Ανιχνεύοντας την ιστορία και την προέλευση του γύρου

Σπύρος Τσιάπος, Γεωπόνος επιστήμονας τροφίμων, M.Sc. – Συγγραφέας

16.45-17.00: Προϋποθέσεις και διαδικασία αναγνώρισης Χοιρινού Γύρου ως Ελληνικού προϊόντος ΓΕ

Δρύς Στέλιος,  Διευθύνων Σύμβουλος  foodstandard A.E.

17.00-17.30: Συζήτηση – Συμπεράσματα

You might also like