Η φιλοσοφία του Art Of Slow με το ρούμι Zacapa

Υψηλή γαστρονομική εμπειρία, σε ένα κορυφαίο ελληνικό εστιατόριο

Μία πολυσυλλεκτική γαστρονομική εμπειρία βασισμένη στη φιλοσοφία Art of Slowμε την εξέχουσα συντροφιά της Master Blender του ρούμι Zacapa,Lorena Vasquez.

 

Μία  βραδιά ξεχωριστών γευστικών συναντήσεων δημιούργησε τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, στο εστιατόριο Fuga το premium ρούμι Zacapa, η οποία ήταν εμπνευσμένη από τη φιλοσοφία του Art of Slow,που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διαδικασία παραγωγής του.

Ένα πολυσυλλεκτικό δείπνο-εμπειρία, αποτέλεσμα μίας δημιουργικής «σύμπραξης» ταλαντούχων ανθρώπων, που εμπνεύστηκαν από τον πολύπλοκο γευστικά χαρακτήρα του Zacapa και έδωσαν τη δική τους οπτική πίσω από τo Art of Slow με απώτερο στόχο να εξυψώσουν την κουλτούρα του φαγητού και του ποτού.

 

Το ρούμι Zacapa είναι συνυφασμένο με την υψηλή γαστρονομία, το fine dining και την εκλεπτυσμένη δημιουργία που αναβλύζει μέσα από αυτή. Μάλιστα, ως επισφράγιση της στενής αυτής σχέσης το Zacapa βρέθηκε στη φαντασμαγορική τελετή απονομής του θεσμού που στοχεύει στην προώθηση της διαφορετικότητας της διεθνούς γαστρονομίας“World Restaurant Awards”,που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Παρίσι. Η σχέση με τη γαστρονομία αποτελεί ένα ακόμα πεδίο «έκφρασης» για τη δημιουργία πολυδιάστατων γαστρονομικών εμπειριών, αντίστοιχο με το ξεχωριστό ταξίδι γεύσεων που δημιούργησε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας,στο εστιατόριο Fuga.

 

Εκλεκτή καλεσμένη στην Αθήνα, ένας ζωντανός θρύλος, η Master Blender για το ρούμι Zacapa, Lorena Vasquez. Πρόκειται για τη γυναίκα που βρίσκεται πίσω από αυτό το εξαίσιο απόσταγμα και σίγουρα δε θα υπήρχε καταλληλότερο πρόσωπο από τη señora Vasquez για να μυήσει τους καλεσμένους στις ιδιαίτερες γευστικές νότες του, να τους μεταφέρει την πραγματική έννοια του Art of Slow, αλλά και να τους μεταδώσει το αστείρευτο πάθος για τη δουλειά της. Η βραδιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και τους καλεσμένους να απολαμβάνουν μία παραλλαγή της κλασικής συνταγής “Old Fashioned” με βάση το ρούμι Zacapa Solera 23 και στη συνέχεια να λαμβάνουν τις θέσεις τους γύρω από το τραπέζι.

Η Lorena Vasquez μέσα από μια εκλεπτυσμένη γευσιγνωσία στις ετικέτες Zacapa Solera 23, Zacapa XO και Zacapa Royal ταξίδεψε τους συνδαιτημόνες της βραδιάς σε γνώριμα για εκείνη μονοπάτια, αυτά της καταπράσινης γης της Γουατεμάλα, αλλά και στα μυστικά που κρύβει ο απαράμιλλος γευστικός χαρακτήρας του Zacapa, σημειώνοντας παράλληλα: «Η ανάγκη να αφιερώσουμε πολύτιμο και ουσιαστικό χρόνο σε όσα αγαπάμε είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Όπως σε εμάς η διαδικασία ωρίμανσης του Zacapa απαιτεί αρκετό χρόνο, έτσι κι εγώ σας προτρέπω να πάρετε τον απαραίτητο χρόνο για να το απολαύσετε».

Το εκλεκτό ρούμι από τη Γουατεμάλα Zacapa Solera 23 ωριμάζει σε υψόμετρο 2.300 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας,

 

Το ειδικά σχεδιασμένο menuτης βραδιάς με γευστικές επιρροές από τη Λατινική Αμερική, έφερε την υπογραφή του βραβευμένου chef Δημήτρη Κατριβέση. Εξαίσιες πρώτες ύλες, αρμονία και ισορροπία γεύσεων είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που διέπουν τη μαγειρική φιλοσοφία του chef και τα οποία αναδείχθηκαν εξαίσια μέσα από τα εύγευστα πιάτα της βραδιάς,όπως το φουά γκρα σε ψωμί μπαχαρικών με καρύδα και μέλι και το σιτεμένο σε κότζι κόντρα φιλέτο με πατάτα και εσπρέσο,υπό τη συνοδεία του εξαίσιου ρούμι Zacapa. Και εδώ η σημασία του χρόνου είναι παραπάνω από πολύτιμη και αναγκαία καθώς για να δέσουν όλα τα υλικά μαζί, να γίνουν ένα, να ωριμάσουν, να εξελιχθούν, να αποκτήσουν σώμα και ψυχή απαιτείται χρόνος. Μόνο ο χρόνος καταφέρνει να ενώσει όσα με μια πρώτη ματιά μπορεί να φαίνονται ασύνδετα.

O βραβευμένος chef Δημήτρης Κατριβέσης.

 

Ο chef pâtissier Φίλιππος Παπασπύρου δημιούργησε ένα επιδόρπιο εμπνευσμένο από την αργή διαδικασία ωρίμανσης και τη ξεχωριστή γεύση του εκλεκτού ρούμι από τη Γουατεμάλα. Το ρούμι Zacapa Solera 23 που ωριμάζει σε υψόμετρο 2.300 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, όπου χαρακτηριστικά το αποκαλούν «Το Σπίτι πάνω από τα Σύννεφα», συνδυάστηκε αρμονικά σε ένα γλυκό που περιλάμβανε όλες τις δυνατές τεχνικές με σοκολάτα. Στη γεύση του κυριαρχούσαν πλούσιες νότες καφέ, που ανέδειξαν την υπέροχα περίπλοκη και γεμάτη γεύση τουspirit, σε ένα ευφάνταστο επιδόρπιο με τη χαρακτηριστική ονομασία “Black Pearl”.

Ο chef pâtissier Φίλιππος Παπασπύρου.

 

Η γευστική διαδρομή του Art of Slow δείπνου, ολοκληρώθηκε μία εντυπωσιακή ζεστή εκδοχή digestif cocktail με Zacapa από τον βραβευμένο coffee expert Μιχάλη Δημητρακόπουλο. Μία προσεκτικά επιλεγμένη ποικιλία καφέ από τη Γουατεμάλα συνδυάστηκε αρμονικά με τα γλυκά αρώματα καραμέλας, βανίλιας και βουτύρου που απαντώνται στο ρούμι Zacapa, ξεδιπλώνοντας μια ιδιαίτερη πανδαισία γεύσεων.

Ο βραβευμένος coffee expert Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

 

You might also like