Σπαγγέτι με σάλτσα βασιλικού, ντοματίνια, αρακά και χωριάτικα λουκάνικα

Παρουσιάζουμε μια συνταγή βασισμένη σε κρεατοσκεύασμα της Φάρμας Λαφιωτάκη από μαύρο χοίρο. Η Φάρμα Λαφιωτάκη εκτρέφει σε ιδιόκτητη έκταση 120 στρεμμάτων 100% ελληνικό εγχώριο μαύρο χοίρο σπάνιας ελληνικής φυλής πιστοποιημένο από το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Αθήνας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.  Η Φάρμα Λαφιωτάκη βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μ. κοντά στη λίμνη Τριχωνίδα.

 

Σπαγγέτι με σάλτσα βασιλικού, ντοματίνια, αρακά και χωριάτικα λουκάνικα

Υλικά ( 4 άτομα)

Ελαιόλαδο

4 μικρά χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες

500 γρ. σπαγγέτι

100 γρ. αρακά

Θυμάρι

2 σκελίδες σκόρδο

1 χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού

Ντοματίνια

1 κ. γλυκού ζάχαρη

Βαλσάμικο

Αλάι & πιπέρι

Εκτέλεση

Μέσα σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του.

Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα χωριάτικα λουκάνικα του πιστοποιημένου ελληνικού μαύρου χοίρου της Φάρμας Λαφιωτάκη, τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και προσθέτουμε το σκόρδο.

Μόλις τα λουκάνικα ψηθούν σβήνουμε με λίγο βαλσάμικο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα τοματίνια, τη ζάχαρη, το θυμάρι, τα φύλλα βασιλικού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τέλος αλάτι.

Ρίχνουμε λίγο νερό μέσα στο τηγάνι και αφήνουμε τα υλικά να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά.

Βράζουμε τα μακαρόνια.

Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε τον αρακά μέχρι να πάρει βράση και τον στραγγίζουμε

Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνοντας από πάνω λίγο αρακά και παρμεζάνα.

You might also like