Ξαφνιάζει, ορισμένους, η πρωτοβουλία της ομάδας Πολύζου

Διστακτικοί οι Θεσσαλονικείς όσο αφορά την αύξηση της τιμής στο πιτόγυρο

Ψητοπώλες – εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων και σωματείων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας με τις οποίες επικοινώνησε το Grill δηλώνουν ότι δεν είχαν ενημερωθεί, ούτε είχαν κληθεί να συμμετάσχουν σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε σήμερα μερίδα εστιατόρων- ψητοπωλών υπό τον κ. Γεώργιο Πολύζο στην Αθήνα και στην οποία ανακοινώθηκε η ίδρυση ενός νέου σωματείου ψητοπωλών και η πρόθεση επαναπροσδιορισμού της τιμής των προϊόντων των καταστημάτων τους με αύξηση της τάξης του 10-15% από την Πρωτομαγιά.

 

Ο Κώστας Φιλοκώστας, πρόεδρος στην  Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών & Καφέ-Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, η οποία εκπροσωπεί πάνω από 700 ενεργά μέλη, δηλώνει άγνοια για τις κινήσεις των Αθηναίων συναδέλφων του, ενώ διατηρεί επιφυλάξεις για την πρόταση αύξησης της τιμής των προϊόντων. Όπως μας επεσήμανε, η χώρα διαθέτει ήδη αρκετές ενώσεις καταστηματαρχών στο χώρο της εστίασης ενώ ήδη πριν μερικές ημέρες, στην Πάτρα, με πρωτοβουλία που ανέλαβε ο  Σύλλογος Εστίασης Αναψυχής Νομού Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ), πραγματοποιήθηκε Πανελλήνια Συνδιάσκεψη για την Εστίαση, με συμμετοχή κορυφαίων παραγόντων, κατά την οποία συζητήθηκε το σύνολο των θεμάτων που αφορούν τον κλάδο: φορολογία, ΦΠΑ, πνευματικά δικαιώματα, ηχορύπανση κ.λπ.

Όσο αφορά την πρόταση αύξησης της τιμής στο σουβλάκι, ο πρόεδρος της Ένωσης δήλωσε ότι η Ένωση δεν σκοπεύει να αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία ειδικά αυτό το διάστημα και τόνισε – εκφράζοντας όμως την απολύτως προσωπική του άποψη- ότι η αγορά της Θεσσαλονίκης είναι ιδιαίτερα ασθενική και δεν μπορεί να αντέξει περεταίρω επιβάρυνση με την αύξηση της τιμής του προϊόντος.

Ούτε το προεδρείο στο Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ) ήταν ενημερωμένο για τη συγκεκριμένη κίνηση. Μιλώντας με τον κ. Ηλία Καλιώρα, μέλος της διοίκησης του Σωματείου από τη Βόρεια Ελλάδα εξέφρασε την έκπληξη του για την πρωτοβουλία των συναδέλφων του της Αθήνας και μας δήλωσε ότι ουδέποτε προσκλήθηκε ή ενημερώθηκε για τη συνέντευξη Τύπου. Επιφυλάχθηκε όμως να τοποθετηθεί πριν το θέμα συζητηθεί εντός του Σωματείου

Χωρίς σχετική ενημέρωση ήταν και ο Νικόλαος Ντούλας, πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Ψητοπωλών & Συναφών Επαγγελμάτων Κατερίνης ο οποίος όμως φαίνεται πιο θετικός όσο αφορά την αύξηση της τιμής στο σουβλάκι. «Προσωπικά δεν έχω διαπιστώσει κάποια αύξηση της τιμής του κρέατος, αλλά η αλήθεια είναι ότι ακούω από συναδέλφους μου ότι δεν βγαίνουν κοστολογικά με την τιμή που πωλείται σήμερα το σουβλάκι» μας είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία μας.

You might also like