Στήριξη στην ομάδα Πολύζου από ισχυρές αλυσίδες

Οι αυξήσεις στο κρέας, καθιστούν 'μονόδρομο' την αύξηση στο τελικό προϊόν

Την στήριξη των μεγάλων αλυσίδων φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει η ομάδα ψητοπωλών υπό τον Γεώργιο Πολύζο οι οποίοι σήμερα ανακοίνωσαν την ίδρυση ενός νέου σωματείου και τα σχέδιά τους για την αύξηση της τιμής στο σουβλάκι αμέσως μετά το Πάσχα κατά 10-15%.

 

Το Grill επικοινώνησε με σημαντικό παράγοντα της αγοράς, ιδιοκτήτη αλυσίδας ψητοπωλείων στην Αθήνα και ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας ο οποίος έσπευσε να καθησυχάσει τις ενστάσεις μερίδας συναδέλφων του διότι ‘δεν κλήθηκαν στην εν λόγω συνάντηση- συνέντευξη’ όπως ισχυρίζονται. «Αυτή τη στιγμή η πρωτοβουλία βρίσκεται στα σπάργανα και περιμένουμε την επίσημη έναρξη της λειτουργίας με την έγκριση του Πρωτοδικείου. Ξεκινάμε γιατί κάποιος έπρεπε να κάνει την αρχή, με περίπου 300 μέλη αυτή τη στιγμή στην Αθήνα και όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα καλέσουμε και θα ενημερώσουμε κι άλλους και θα συζητήσουμε για την πιθανότητα διεύρυνσης με μέλη απ΄ όλη την Ελλάδα» μας είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία μας.

Ο συνομιλητής μας είναι ένθερμος υποστηρικτής της προσπάθειας και σημειώνει με έμφαση οτι «Αυτή η αύξηση της τιμής του προϊόντος είναι μονόδρομος για μας- δεν ζητάμε αύξηση για να αυξήσουμε την κερδοφορία μας! Ήδη αυτή τη στιγμή συνάδελφοί μας λαμβάνουν τα πρώτα τιμολόγια με τις νέες αυξημένες τιμές στα κρέατα, αυξήσεις οι οποίες φτάνουν σε κάποιες περιπτώσεις και το 35%. Εμείς, όπως δηλώσαμε σήμερα προτιθέμεθα να αυξήσουμε την τιμή κατά 10%- από αυτό και μόνο καταλαβαίνεται οτι μέρος της επιβάρυνσης θα το επωμιστούμε εμείς. Δεν μπορούμε όμως να το επωμιστούμε όλο. Ποιος κλάδος του ελληνικού εμπορίου θα μπορούσε να απορροφήσει τέτοιες αυξήσεις πρώτων υλών;».

You might also like