Σε πτώχευση τα εστιατόρια του Jamie Oliver

Έκλεισαν 22 από τα 25, αναζητούνται τρόποι σωτηρίας της επιχείρησης

Πτωχεύει εκτός απροόπτου η αλυσίδα εστιατορίων του Jamie Oliver, του γνωστού Βρετανού σεφ, τηλεπαρουσιαστή και συγγραφέα ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα ως επιχειρηματίας.

 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, αρχικά στα εκτός Βρετανίας εστιατόρια του, έχουν πλέον τέτοια ένταση που δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει ο ίδιος με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, να ζητήσει την προστασία του από τους πιστωτές.  Τα διεθνή μέσα κάνουν λόγο για απώλεια 1.000- 1.300 θέσεων εργασίας.

Θυμίζουμε οτι τα προβλήματα είχαν εντοπιστεί πρώτα στο εξωτερικό- το Grill είχε αναφερθεί μάλιστα σε αυτά όταν έκλεισε το εστιατόριό του στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός λειτουργίας 22 από τα 25 εστιατόρια που διαθέτει ο προβεβλημένος σεφ στην Αγγλία και σύμφωνα με εκτιμήσεις βρετανικών μέσων, από την καταστροφή αναμένεται να γλυτώσουν όσα βρίσκονται σε κλειστές αγορές, όπως το εστιατόριο στο αεροδρόμιο Gatwick.

Ο Oliver έκανε στην αρχή της χρονιάς μια τελευταία όπως φαίνεται προσπάθεια να σώσει την αλυσίδα, ρίχνοντας περίπου 4 εκατ. λίρες για την ενίσχυση της κεφαλαιακής ρευστότητας, αλλά τα προβλήματα παρέμειναν.

Αναλυτές αποδίδουν την πτώση της αλυσίδας σε συνδυασμό παραγόντων: αύξηση του ανταγωνισμού, αύξηση του κόστους των πρώτων υλών (οι οποίες στην περίπτωση των εστιατορίων του Oliver ήταν ήδη ακριβότερες από το μέσο όρο), κακό οικονομικό κλίμα σε ορισμένες περιοχές όπου υπήρχαν εστιατόρια του χαμογελαστού σεφ, στροφή του κοινού προς άλλα είδη εστίασης που δεν παρακολούθησε γρήγορα ο J. Oliver, αλλά κι ορισμένες σπατάλες για την αυτό-προβολή του επιχειρηματία.


Κεντρική φωτογραφία: ο σεφ Jamie Oliver, με τηλεοπτικό συνεργείο για ψώνια σε κάποια λαϊκή αγορά του Λονδίνου.

You might also like