Συνταγή: Ψητό κοτόπουλο, πατάτες & σπαράγγια με μουστάρδα τρούφας

Με προϊόντα της Peter’s Food & Co

Στη συνταγή που παρουσιάζουμε παρακάτω ‘πρωταγωνιστεί’ ένα από τα προϊόντα της εταιρείας Peter’s Food & Co την οποία ευχαριστούμε για την παραχώρησή της. Η Peter’s Food & Co παρασκευάζει τρόφιμα από το 2013 και δραστηριοποιείται στον τομέα των delicatessen και gourmet προϊόντων, συνεργαζόμενη αποκλειστικά με Έλληνες καλλιεργητές.

 

Ψητό κοτόπουλο, πατάτες & σπαράγγια με μουστάρδα τρούφας

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 5 κουτ. σούπας Μουστάρδα Τρούφας από την Peter’s Food & Co.
  •  ½ λεμόνι, χυμό
  •  ½ κουταλάκι του γλυκού ξηρού θυμαριού
  •  1 σκελίδα σκόρδο
  •  Μισό ξηρό κρεμμύδι
  •  Αλατοπίπερο
  •  4 μεγάλα μπουτάκια κοτόπουλου
  •  2 κουταλιές βούτυρο
  •  250 γραμμάρια πατάτες baby
  •  450 γραμμάρια σπαράγγια

Εκτέλεση

[1] Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο Κελσίου.

[2] Σε μικρό μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα τρούφας, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι, το σκόρδο και το κρεμμύδι.

[3] Προσθέστε στο μείγμα αλάτι και πιπέρι.

[4] Αλείψτε το κοτόπουλο από κάθε πλευρά του με το μείγμα και βεβαιωθείτε ότι κάθε κομμάτι είναι καλυμμένο. Αφήστε το κρέας στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.

[5] Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, λιώστε το βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.

[6] Μόλις το σκεύος ζεσταθεί, τοποθετήστε το κοτόπουλο με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω στο τηγάνι και τσιγαρίστε και τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν, περίπου 2-3 ​​λεπτά ανά πλευρά. Βγάλτε το ψημένο κοτόπουλο από το τηγάνι, βάλτε το σε ένα πιάτο και αφήστε το στην άκρη.

[7] Προσθέστε τις πατάτες στο τηγάνι και ανακατέψτε για να επικαλύψετε κάθε πατάτα με το μίγμα του λιωμένου βουτύρου και του χυμού από το κοτόπουλο στο τηγάνι.

[8] Αλατοπιπερώστε τα υλικά και βάλτε το τηγάνι με τα υλικά στο φούρνο για 18-20 λεπτά.

[9] Τραβήξτε το τηγάνι έξω από τη φωτιά και προσθέστε τα σπαράγγια.

[10] Ανακατέψτε το μείγμα ελαφρά ώστε τα σπαράγγια και οι πατάτες να κατανέμονται ομοιόμορφα στο τηγάνι.

[11] Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο τηγάνι πάνω από τα σπαράγγια και τις πατάτες και στη συνέχεια τοποθετήστε το πάλι στο φούρνο.

[13] Ψήστε μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως το κοτόπουλο για περίπου 25-30 λεπτά.

You might also like