Κοσμοπλημμύρα στο 1ο Athens Craft Beer Festival
Απίστευτη η αγάπη του κόσμου για την craft μπίρα
Tο 1ο Athens Craft Beer Festival, που διεξήχθη στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού κι έκλεισε τις πύλες του χθες βράδυ αποτελεί χωρίς αμφιβολία τη σημαντικότερη νέα είσοδο στο χώρο των φεστιβάλ. Εντυπωσιακή η κοσμοσυρροή στις εγκαταστάσεις του ΙΜΕ, εντυπωσιακή όμως και η παρουσία ζυθοποιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που σπάνια έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε τις μπίρες τους.
Το φεστιβάλ διοργάνωσαν η εκθεσιακή εταιρεία Vinetum (γνωστή από τις εκθέσεις Οινόραμα, Ζυθογνωσία κ.ά) και η εμπορική Cava di Patsi (το πλέον εξειδικευμένο δίκτυο διανομής craft μπίρας της χώρας). Το φεστιβάλ σημείωσε εκπληκτική επιτυχία και μπήκε με την πρώτη διοργάνωσή του στον φεστιβαλικό χάρτη της Αθήνας διεκδικώντας μάλιστα τα πρωτεία κι από άλλα καθιερωμένα φεστιβάλ, δείχνοντας οτι θα πρωταγωνιστήσει το επόμενο διάστημα.

Συμμετείχαν 34 μικροζυθοποιίες, από Βουλγαρία, Γαλλία, Δανία, Ισπανία, Κροατία, Ουγγαρία, Σερβία, Σουηδία, Τσεχία και φυσικά την Ελλάδα. Παρουσιάστηκαν πάνω από 150 μπίρες, όλες σπάνιες, πολλές εκτός αγοράς, πρωτοεμφανιζόμενες ή φτιαγμένες αποκλειστικά για το φεστιβάλ.
Έλληνες και ξένοι μικροζυθοποιοί ήταν παρόντες αυτοπροσώπως κατά τη διάρκεια του τριημέρου και προώθησαν τα προϊόντα τους σε ένα πολυπληθές, ενθουσιώδες κοινό που δοκίμαζε αλλά και ενημερωνόταν για το κίνημα της craft μπίρας. Εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή της μαζικής εστίασης με φίρμες όπως το Po’ Boys και το Food Mafia του Ηλ. Σκουλά όπως το πολύ καλό food truck Serial Grillers. Πρόκειται για μπεργκεράδικο από το Ηράκλειο Αττικής το οποίο παρά τις δυσκολίες του εγχειρήματος – μαζική προσέλευση κόσμου μέσα σε λίγες μόνο ώρες- τα κατάφερε και με το παραπάνω.

