Νέο Burger Joint, στη Νέα Σμύρνη

Στα τρία ανέρχονται πλέον τα καταστήματα της αλυσίδας

Τρίτος χώρος προστέθηκε στην αλυσίδα των premium burger καταστημάτων The Burger Joint, αυτή τη φορά στη δυναμική αγορά της Νέας Σμύρνης.
Κείμενο & φωτογραφίες: GrillMag Taste Team. 

 

Άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχεται το κοινό των νοτίων προαστίων το νέο κατάστημα της αλυσίδας The Burger Joint. Μετά τη Γλυφάδα (απ΄ όπου ξεκίνησε) και το Νέο Ψυχικό, το νέο κατάστημα βρίσκεται στη Νέα Σμύρνη επί της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου 93, δίπλα στις γραμμές του τραμ.

Το νέο, ευρύχωρο και φωτεινό κατάστημα της αλυσίδας προσφέρει το εξαιρετικό μενού για το οποίο έγινε γνωστή η αλυσίδα. Όπως και τα άλλα δύο, το κατάστημα της Νέας Σμύρνης ανήκει στην εταιρεία του επιχειρηματία Γιάννη Παπακώστα και των παιδιών του, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με ορισμένα από τα πιο εμβληματικά εστιατόρια και χώρους διασκέδασης στην Αθήνα τις τελευταίες δεκαετίες (αλυσίδα Casa di Pasta, Cubanita, Red Marrakesh, Vittoria Gati πιο πρόσφατα κ.ά.).

 

Σε παλαιότερη συνέντευξή του σε αθηναϊκή εφημερίδα ο Γ. Παπακώστας είχε περιγράψει το όραμά του για το σύγχρονο αυτό μπεργκεράδικο: «Στο The Burger Joint τα πάντα είναι προσεγμένα και χειροποίητα. Ακόμα και η συνταγή για τα ψωμάκια είναι δική μας και τη θεωρούμε ιδανική. Αυτό συνέβη γιατί όποιο ψωμάκι και αν δοκιμάζαμε αισθανόμασταν πως αλλοίωνε τη γεύση του βασικού μας υλικού, που δεν είναι άλλο από το μπιφτέκι. Για μας μεγάλη σημασία εκτός από την ποιότητα του κρέατος, που το εισάγουμε από Αμερική και Αυστραλία, έχει και ο τρόπος με τον οποίο κόβεται ο κιμάς. Ένα από τα μυστικά μας είναι και το ότι δεν χρησιμοποιούμε μόνο ένα κομμάτι του ζώου, αφού το πιο γευστικό και τέλειο αποτέλεσμα μπορεί να προκύψει από συνδυασμό δύο και τριών σημείων μαζί».

Δοκιμάσαμε μια σαλάτα Coleslaw με λάχανο, καρότο, μαγιονέζα και πράσινο μήλο (3,80 ευρώ), ένα εξαιρετικό Redneck Jack Burger με Emmental, boubon bacon marmalade, τραγανό κρεμμύδι, bourbon glaze και smoked mayo, σε μπιφτέκι 250 γρ. (12,40 ευρώ) και ήπιαμε μια Μάμμος 330 ml (3 ευρώ).

You might also like