Οι Γαστρονομικές κοινότητες στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Το πρόγραμμα του Γιώργου Πίττα για πρώτη φορά στην έκθεση

Στην 7η έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ The Greek Fine Food Exhibition στις 24-26 Ιανουαρίου 2020 οι Γαστρονομικές Κοινότητες – Gastronomy and Wine Τourism, το νέο φιλόδοξο πρόγραμμα δράσης στον χώρο της Γαστρονομίας και του Τουρισμού θα πραγματοποιήσουν την πρώτη δημόσια εμφάνισή τους. Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Πίττας θα παρουσιάσει το έργο που ξεκίνησε να υλοποιείται το 2019  και δέκα περιοχές της χώρας θα δείξουν δείγματα της πρώτης φάσης της δράσης τους.

 

Δημιουργός του φιλόδοξου προγράμματος των Γαστρονομικών Κοινοτήτων -Gastronomy & Wine Tourism, έργο το οποίο έχει αποτυπωθεί και σε σχετικό βιβλίο, είναι  ο δημιουργός του ηλεκτρονικού οδηγού Greek Gastronomy Guide Γιώργος Πίττας (στο παρελθόν  δραστηριοποιήθηκε στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος ως επικεφαλής του προγράμματος  Ελληνικό Πρωινό), γνωστός συγγραφέας στον χώρο της Γαστρονομίας. Η δράση του προγράμματος που σχεδιάστηκε το 2018 και υλοποιείται από πέρυσι,  εκτείνεται σε όλη την Ελλάδα  με στόχο την ανάδειξη του πλούτου της ελληνικής γαστρονομίας,  μέσα από  την κινητοποίηση των επαγγελματιών που οργανώνονται στις ‘Γαστρονομικές Κοινότητες’ κάθε περιοχής.

Οι  Δράσεις του προγράμματος Γαστρονομικές Κοινότητες – Gastronomy & Wine Tourism περιλαμβάνουν τις παρακάτω διαδοχικές φάσεις:

  • Συγκρότηση Γαστρονομικής Κοινότητας κάθε προορισμού (15-30 άτομα) μέσα από ένα ταχύρυθμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
  • Δημιουργία του γαστρονομικού χαρτοφυλακίου της περιοχής.
  • Δημιουργία ψηφιακού οδηγού του πρωταγωνιστών κάθε γαστρονομικού προορισμού.
  • Δημιουργία έντυπου οδηγού του γαστρονομικού προορισμού.
  • Παρουσίαση του κάθε γαστρονομικού προορισμού στην ολότητά του (προϊόντα, γευσιγνωσίες, ανάδειξη γαστρονομικών πόρων) και στο τόπο του, ώστε να το έργο να γίνει γνωστό στην τοπική κοινωνία.
  • Δράσεις εξωστρέφειας. Οργάνωση fam trips και press trips, συμμετοχή σε εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού.
You might also like