Κηδεύτηκε χθες ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

Είχε χάσει τη ζωή του σε χαράδρα της Ηπείρου στις 11 Ιανουαρίου

Η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, η βιομηχανία τροφίμων και η Ήπειρος που υπεραγαπούσε αποχαιρέτησαν χθες έναν από τους κορυφαίους Έλληνες βιομηχάνους, τον Θεόδωρο Νιτσιάκο, ιδιοκτήτη της ομώνυμης αλυσίδας πουλερικών. Έχασε τη ζωή του ενώ είχε βγει για κυνήγι , όταν το αυτοκίνητό του, με τον ίδιο εντός του,  γλίστρησε λόγω παγετού σε χαράδρα στην Αετομηλίτσα Ιωαννίνων. Ο εκλιπών ήταν 76 ετών.

 

Γεννημένος στα Ιωάννινα τον Μάρτιο του 1944, με καταγωγή από την Αετομηλίτσα,  ήταν απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής Θεσσαλονίκης κι ένας από τους λιγοστούς παλαιούς  επιχειρηματίες στο χώρο των τροφίμων με μετεκπαίδευση στην Ολλανδία  στην πτηνολογία. Επιχειρηματικά ξεκίνησε το 1972  στήνοντας μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πουλερικών στα Ιωάννινα.

 

Αν κι ευρύτερα γνωστός από τη δραστηριότητά του στο χώρο της πτηνοτροφίας, ο Θεόδωρος Νιτσιάκος, ένας αυτοδημιούργητος Ηπειρώτης επιχειρηματίας,  είχε σημαντικά συμφέροντα στο χώρο της παραγωγής κι εμπορίας δημητριακών και σογιάλευρου, στο χώρο της ενέργειας αλλά και στον ξενοδοχειακό κλάδο με το εντυπωσιακό συγκρότημα Hotel Du Lac στη γενέτειρά του και το Marilena Premium Hotel στην Κέρκυρα.

Ο  Πρόεδρος Απόστολος Ζιώγας, τα μέλη  του  Δ.Σ και οι πτηνοτρόφοι παραγωγοί της Πανελλήνιας Ένωσης οργανώσεων Πτηνοτρόφων Παραγωγών εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους τα  θερμά  τους  συλλυπητήρια  στην  οικογένεια  του  αποβιώσαντος  και  αντί  στεφάνου  κατέθεσαν  χρηματικό  ποσό  στην ΕΛΕΠΑΠ.


Κεντρική φωτογραφία: ο Θεόδωρος Νιτσιάκος έξω απο το εργοστάσιό του/Facebook.

You might also like