Ήρθε το iCombi Pro της Rational

Το νέο σημείο αναφοράς στην επαγγελματική κουζίνα

Οι προκλήσεις στην εστίαση σε απομακρυσμένες τοποθεσίες είναι πολλές, η απάντηση της Rational απλή: ευφυΐα. Με τις τέσσερις έξυπνες λειτουργίες του νέου iCombi Pro, ο ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς κατάφερε να συνδυάσει 50% μεγαλύτερη παραγωγικότητα, 10% μικρότερους χρόνους μαγειρέματος και 10% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σε ένα σύστημα μαγειρέματος, σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο και, συγχρόνως, να εξασφαλίσει εξαιρετική ομοιομορφία, ακόμα και σε πλήρη τροφοδοσία.

 

Με το μαγείρεμα με εξοικονόμηση χρόνου ή ενέργειας καθώς και με τη δυνατότητα επέμβασης στη ροή μαγειρέματος, η κουζίνα αποκτά μεγαλύτερη ευελιξία. Με τον πολύ γρήγορο ενδιάμεσο καθαρισμό σε μόλις 12 λεπτά, οι χρόνοι διακοπής της λειτουργίας μειώνονται στο ελάχιστο. Το iCombi Pro συνδυάζει παραγωγικότητα, αποδοτικότητα και ευελιξία.

 «Πολλές εγκαταστάσεις εστίασης έρχονται αντιμέτωπες με την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, την κοστολογική πίεση και τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών», αναφέρει ο Μάριος Σαββάτης, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων ΝΑ Ευρώπης. Συνεπώς, το μαγείρεμα πρέπει να είναι ευέλικτο, εύκολο και αποδοτικό και, κυρίως, να υποστηρίζεται από έξυπνες λειτουργίες, όπως στο iCombi Pro.

«Φυσικά, η τεχνολογία δεν πρέπει να χειραγωγεί τον χρήστη. Εδώ, ο χρήστης καθορίζει και η τεχνολογία εκτελεί», εξηγεί ο Μάριος Σαββάτης. Ένα παράδειγμα είναι το iCookingSuite, η μαγειρική ευφυΐα στο iCombi Pro. Αυτή βασίζεται στην αντίδραση Maillard, τον χημικό τύπο που περιγράφει την αντίδραση ροδίσματος των τροφίμων, τον οποίο η Rational κατάφερε να αποκωδικοποιήσει και να μετατρέψει σε έναν αλγόριθμο λογισμικού.

Μαζί με τους αισθητήρες, οι οποίοι στέλνουν τα πραγματικά δεδομένα, όπως μέγεθος, ποσότητα και κατάσταση του τροφίμου από τον θάλαμο μαγειρέματος, το iCombi Pro είναι σε θέση να ρυθμίζει όλη τη ροή μαγειρέματος με απόλυτη ακρίβεια και επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα. Όταν τροποποιηθούν οι συνθήκες, όπως η θερμοκρασία τροφίμου ή η διάρκεια ανοίγματος της πόρτας, το iCookingSuite αναπροσαρμόζει τη ροή μαγειρέματος με έξυπνο τρόπο. Ανεξάρτητα από το είδος και την ποσότητα, τα πάντα παρασκευάζονται το ταχύτερο δυνατό και σε άριστη ποιότητα.

Με το iProductionManager ελέγχονται ολόκληρες διαδικασίες παραγωγής- και με διαφορετικά είδη τροφίμων.

 

Οι πρόσθετοι ανεμιστήρες, η βελτιωμένη γεωμετρία του θαλάμου μαγειρέματος και η υψηλή απόδοση αφύγρανσης επιτρέπουν έως και 50% μεγαλύτερες τροφοδοσίες και μικρότερους χρόνους μαγειρέματος, σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Το iDensityControl, η έξυπνη διαχείριση κλίματος διασφαλίζει ότι όλα λειτουργούν ομαλά. Οι κρούστες, τα μοτίβα ψησίματος και τα τραγανά παναρίσματα πετυχαίνουν άψογα, ενώ με την ιδανική προσαρμογή των συνθηκών κλίματος μπορούν να παρασκευαστούν και ευαίσθητα γεύματα, όπως τάρτες.

Με το iProductionManager μπορούν να ελεγχθούν ολόκληρες διαδικασίες παραγωγής, ακόμα και με διαφορετικά είδη τροφίμων. Ο χρήστης επιλέγει εάν θέλει να μαγειρέψει με εξοικονόμηση χρόνου ή ενέργειας ή εάν επιθυμεί την ολοκλήρωση σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή, όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το iCombi Pro. Γνωρίζει τι πρέπει να μαγειρευτεί μαζί και ειδοποιεί εάν ένα τρόφιμο δεν ταιριάζει με τις συνθήκες κλίματος στον θάλαμο μαγειρέματος.

Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη ευελιξία και μεγαλύτερη ασφάλεια στον προγραμματισμό. Σε αυτό συμβάλλει και το σύστημα έξυπνου καθαρισμού iCareSystem, που χρειάζεται πλέον μόλις 12 λεπτά για το νέο, εξαιρετικά γρήγορο, ενδιάμεσο καθαρισμό. Σε όλα τα προγράμματα καθαρισμού χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ταμπλέτες καθαρισμού χωρίς φωσφορικά άλατα, στη μισή ποσότητα σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.


Σε συνδυασμό με τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, η οποία πιστοποιείται με το σήμα Energy Star, το iCombi Pro είναι ένα άκρως βιώσιμο σύστημα μαγειρέματος.


Το σύστημα διαισθητικού χειρισμού κατευθύνει τον χρήστη με εικόνες και κείμενα, λογικά βήματα εργασίας και ξεκάθαρες διαδραστικές υποδείξεις καθ’ όλη τη διαδικασία παραγωγής. Έτσι, το σύστημα μαγειρέματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα, ακόμα και από μη εξειδικευμένο προσωπικό. Επιπλέον, το iCombi Pro είναι εξοπλισμένο και με WLAN για τη γρήγορη και εύκολη σύνδεση στο δίκτυο ConnectedCooking της Rational, αλλά και για την αποδοτική διαχείριση των διαδικασιών στην κουζίνα. «Χάρη στην ευφυΐα του, το iCombi Pro αντιδρά σαν ένας έμπειρος μάγειρας», εξηγεί ο Μάριος Σαββάτης. «Αναλαμβάνει τις εργασίες ρουτίνας και παρέχει περισσότερη ελευθερία και χρόνο. Έτσι, αλλάζει ο τρόπος εργασίας στις επαγγελματικές κουζίνες.»

Το iCombi Pro είναι άμεσα διαθέσιμο από τα εξειδικευμένα καταστήματα σε διάφορα μεγέθη, από το συμπαγές XS μέχρι το 20-2/1. Όποιος θέλει να πάρει μια ιδέα για το νέο σύστημα μαγειρέματος μπορεί τώρα να πειστεί για την απόδοσή του στο διαδικτυακό σεμινάριο του More 2020. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν, σύντομα, να γνωρίσουν το iCombi Pro και ζωντανά στο More Tour 2020, οι ημερομηνίες του οποίου θα είναι διαθέσιμες στο rational-online.com.

You might also like