“Μπούφαλος” με μπέργκερ στην Κυψέλη

Το νέο μπεργκεράδικο του Γιώργου Αναγνώστου (εστιατόριο Κυβέλη)

Στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη, ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου να λειτουργεί το μπεργκεράδικο Μπούφαλος του Γιώργου Αναγνώστου, ο οποίος έχει μακρά οικογενειακή παράδοση στο χώρο της εστίασης αν και σπούδασε χημικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο.
Κείμενο, φωτογραφία: GrillMag Taste Team

 

Η οικογένεια  Αναγνώστου διαχειριζόταν το ιστορικό Green Park στο Πεδίον του Άρεως και το εμβληματικό κέντρο διασκέδασης ‘Όμορφη Νύχτα’, ο πατέρας Χρήστος δραστηριοποιείται σήμερα με το Green Park στο Γαλάτσι, ενώ πριν τέσσερα χρόνια ο γιος του Γιώργος δημιούργησε το μεζεδοπωλείο Κυβέλη στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου. Ο Μπούφαλος, ήταν σχεδόν έτοιμος όταν ξέσπασε η κρίση, αλλά ο Γ. Αναγνώστου δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να ματαιώσει ή να αναβάλλει την επένδυση.

Αριστερά το Μπούφαλος (μπιφτέκι 220 γραμμαρίων) και δεξιά το Ντίξελ Μπέργκερ (με κατσικίσιο τυρί).

 

Αυτό το διάστημα ο Μπούφαλος βρίσκεται στο μικροσκόπιο πολλών και διαφορετικών μεταξύ τους πελατών που σπεύδουν για να γευτούν τα ιδιαίτερα μπέργκερ τα οποία έχει σχεδιάσει ο σεφ του Μπούφαλου Γιώργος Κόντας (επίσης στην Κυβέλη) και αντιπροσωπεύονται όλες οι ηλικίες και τα γούστα.

Εμείς δοκιμάσαμε το κορυφαίο μπέργκερ του Μπούφαλου, τον …’Μπούφαλο‘: μπιφτέκι 220 γραμμαρίων, καπνιστό μπέικον, έμενταλ, αβοκάντο, πίκλα κόκκινου κρεμμυδιού, ντομάτα, σαλάτα, αρωματικό βούτυρο, και σως ‘Μπούφαλος’ (8,90 ευρώ).

Όπως μας ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης πολύ ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού είναι και το ‘Βέργερ‘, το ελληνικό μπέργκερ του Μπούφαλου: Πάνω-κάτω ολόφρεσκο μπριός και στη μέση αυθεντικό μπιφτέκι, πανσετάκι ψητό, μανούρι, αγγούρι, κρίταμο, σταφίδες μαριναρισμένες με ρετσίνα και πικάντικη χωριάτικη σως (7,70 ευρώ).


Επτανήσου 13, Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Κυψέλη

You might also like