Πέθανε ο Κλεάνθης Τσιρώνης της Βαρβακείου Αγοράς

Εμβληματική μορφή του εμπορίου τροφίμων και μαχητικός θεσμικός παράγοντας

Ο Πρόεδρος της Βαρβακείου Αγοράς Κλεάνθης Τσιρώνης, μια εμβληματική μορφή του εμπορίου τροφίμων και γνώριμος του ελληνικού κοινού από τις πολλές και μαχητικές  τηλεοπτικές εμφανίσεις του, έφυγε χτυπημένος από τον κορωνοϊό.

 

Επί 20 ήμερες έδωσε μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο Σωτηρία, μάχη την οποία έχασε την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, σε ηλικία 68 ετών.  Ο Κλεάνθης Τσιρώνης είχε δραστηριοποιηθεί και στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ είχε συμμετάσχει και στις εκλογές του Επιμελητηρίου Αθήνας.

Τα συλλυπητήριά της εξέφρασε η Πανελλήνια Ένωση Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων  (ΠΕΝΕΚΖΖΩ). Στην ανακοίνωσή της αναφέρεται συγκεκριμένα: «Ο πρόεδρος Ιωάννης Φασουλάς και το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων (ΠΕΝΕΚΖΖΩ) εκφράζουμε τη θλίψη μας για το θάνατο του προέδρου της Ένωσης Κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς Κλεάνθη Τσιρώνη,  ενός εκλεκτού συναδέλφου και μαχητή του κλάδου».

Ο Δήμαρχος Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook: «Ο Κλεάνθης Τσιρώνης μένει στην καρδιά και το μυαλό όλων μας για τη μαχητικότητα και τη βροντερή φωνή με την οποία υπερασπιζόταν και προέβαλλε τη δουλειά των συναδέλφων του και την αξία της Βαρβακείου αγοράς. Συνδέθηκε, όχι μόνο με την ιστορία της αλλά και με την εξέλιξη και την ανάπτυξή της. Έφυγε ένας φίλος. Ένας οικογενειάρχης και ένας έντιμος άνθρωπος. Κλεάνθη, η Αθήνα σε ευχαριστεί και σε αποχαιρετά».

You might also like