Ο Ted Λέλεκας και ο Σάκης Ευθυμιάδης προσκαλούν σε ένα pizza pairing

με τη συνοδεία των εκλεκτών ετικετών της Veuve Clicquot

Πίτσα και Σαμπάνια μαζί; Ακριβώς! Δεν χρειάζεται να απορεί κανείς, γιατί μία σαμπάνια μπορεί να είναι η ιδανική επιλογή, που θα συνοδεύσει την αγαπημένη μας πίτσα. Οι ντελικάτες φυσαλίδες και ο φρουτώδης γευστικός χαρακτήρας της σαμπάνιας, ταιριάζουν απόλυτα τόσο με τη ζύμη της πίτσας, όσο και με τα υλικά που την συνθέτουν. Γευστικά και ιδιαίτερα τυριά, κόκκινες ή λευκές σάλτσες, όξυνα λαχανικά και καπνιστά αλλαντικά, είναι μερικά μόνο από τα συστατικά που αγαπούν τη σαμπάνια και τα αγαπάει και αυτή!

 

Ο Τed Λέλεκας, Brand Ambassador της Moët Hennessy για την Κεντρική & Νότια Ευρώπη, στο δεύτερο επεισόδιο Veuve Clicquot Yellow Hour υποδέχεται τον Σάκη Ευθυμιάδη, Pizzaiolo του εστιατορίου Monzu και μαζί δημιουργούν εύκολες πίτσες με εκλεκτά υλικά και τις συνοδεύουν με ξεχωριστές ετικέτες Veuve Clicquot.

Με έντονα αρώματα από brioche και παιχνιδιάρικες φυσαλίδες, η Veuve Clicquot Yellow Label Brut μπορεί να ταιριάξει απόλυτα με μία «λευκή» εκδοχή πίτσας, με παρμεζάνα και πεκορίνο. Ενώ, η ελκυστική και φρουτώδης Veuve Clicquot Rosé είναι η ιδανική επιλογή για να συνοδεύσει μια πίτσα με κόκκινη σάλτσα, προσούτο και χρωματιστά ντοματίνια.

Η αλήθεια είναι πως όταν μιλάμε για πίτσα, η ιδέα να τη συνοδεύσουμε με σαμπάνια δεν είναι η πρώτη σκέψη που μας έρχεται στο μυαλό. Σίγουρα όμως, είναι ένας συνδυασμός που αξίζει να δοκιμάσουμε εύκολα στο σπίτι μας με καλή παρέα. Και το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει.


Η Ιστορία του οίκου Veuve Clicquot Ponsardin ξεκινάει το 1772 και σημαδεύεται από μία γυναίκα, την  Barbe Nicole Ponsardin, Madame Veuve Clicquot που έμεινε χήρα στα 27 της χρόνια, το 1805 όταν και ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση. Το 1810 παράγει την πρώτη καταγεγραμμένη χρονολογημένη Champagne στην περιοχή. Ο οίκος είναι τώρα μέρος του LVMH Group.

You might also like