Κυκλοφόρησαν οι πρώτες μπίρες της Nafpaktos Ploumis Brewery

Η Ploumis Blonde Beer και η Ploumis Amber Beer σε περιορισμένες ποσότητες

Παρά τη δύσκολη συγκυρία μέσα στην οποία επιχειρεί η ελληνική μικροζυθοποιία, δεν λείπουν οι νέες προσπάθειες και μάλιστα από την ελληνική περιφέρεια η οποία μοιάζει να έχει αστείρευτες δυνάμεις. Αυτή τη φορά μια νέα εταιρεία δημιουργήθηκε στη Ναύπακτο, από τους κόλπους μιας καθιερωμένης οινοποιίας, και ήδη λάνσαρε τους δύο πρώτους κωδικούς της.

 

Το 1996 ο Κωνσταντίνος Πλούμης, γεωπόνος – οινολόγος, ιδρύει στη Ναύπακτο το πρώτο οινοποιείο της περιοχής με την ονομασίας “Οίνος Πλούμη”. Η επιχείρηση ασχολείται με την παραγωγή, την εμφιάλωση και την εμπορία οίνου. Το 2019, δημιουργείται το πρώτο μικροζυθοποιείο της περιοχής “Nafpaktos Ploumis Brewery” και μέσα στο 2020 κυκλοφόρησαν σε περιορισμένη ποσότητα τα δύο πρώτα προϊόντα.

Ploumis Blonde Beer

Η Nafpaktos Ploumis Blonde Beer είναι μια ξανθιά μπίρα που παράγεται με νερό Ναυπάκτου και βύνη Chateau Pilsen 2RS 100% Βελγίου και λυκίσκους Saaz και Tradition. Πλούσια γεύση, μεγάλη επίγευση και χαμηλή ανθράκωση. Σερβίρεται: στους 6-12 βαθμούς Κελσίου. Ζύμωση: στους 20-24 βαθμούς Κελσίου. Εμφιάλωση: θολή απαστερίωτη και αργή ζύμωση εντός της φιάλης. Βαθμοί 6,3%.

Ploumis Amber Beer

Η Ploumis Amber Beer είναι μια  σκούρα, κεχριμπαρένια μπίρα που παράγεται με νερό Ναυπάκτου, βύνη Chateau Pilsen 2RS 100% και Chateau Munich light και Chateau Abbey και μια ακόμη, που είναι και το μυστικό της υπέροχης αυτής συνταγής Βελγίου. Λυκίσκοι Saaz, Hellartauer και Hittelfrush. Ζύμωση 20-22 βαθμούς  κελσίου, ωρίμανση 2 εβδομάδες στους 4 βαθμούς Κελσίου. Εμφιάλωση θολή απαστερίωτη με αργή ζύμωση εντός της φιάλης. Μια μπίρα που λόγω των εξειδικευμένων βυνών, συνδυάζει μια απλόχερη ζεστασιά, που δίνει χαρακτηριστικά του οίνου, με μια αναγνωρίσιμη φρεσκάδα που χαρακτηρίζει τον ζύθο. Γεύση ελαφριά, καπνιστή, σερβίρεται στους 8-10 βαθμούς Κελσίου.


Δείτε όλα τα προϊόντα της Πλούμης

You might also like