“Cooking at Home” από τον Κώστα Κωβαίο

Το νέο βιβλίο του δραστήριου σεφ

Συνταγές μαγειρικής υπάρχουν παντού. Στο διαδίκτυο, την τηλεόραση και σε έντυπα media. Κυριολεκτικά παντού. Πόσες όμως από αυτές τις συνταγές είναι πρότυπες, δοκιμασμένες σε επαγγελματικό και οικιακό επίπεδο και επώνυμες; Πόσες φέρουν την υπογραφή ενός ξεχωριστού σεφ ο οποίος, πριν αποφασίσει να γράψει και να εκδώσει, έχει δοκιμάσει τις συνταγές του στις πιο απαιτητικές κουζίνες;

 

Ο σεφ Κώστας Κωβαίος στο πρώτο προσωπικό βιβλίο της καριέρας του ως συγγραφέας, επιλέγει να μας εισάγει στην κουζίνα ξεκινώντας από τα …βασικά: ο ζωμός λαχανικών, ο ζωμός κοτόπουλο, η σάλτα Napolitaine.  Στόχος του πρώτου αυτού βιβλίου του, είναι να μάθει τον αναγνώστη να μαγειρεύει σωστά και μέσα από τις διάφορες συμβουλές που συνοδεύουν τις συνταγές να διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του. «Να μη φοβηθεί να πειραματιστεί, να δοκιμάσει νέα υλικά και συνδυασμούς. Άλλωστε πολλές μεγάλες συνταγές, προέκυψαν από λάθη ή στιγμιαίες εμπνεύσεις» υποστηρίζει ο συγγραφέας.

Η φιλοσοφία των συνταγών του Κ. Κωβαίου είναι ξεκάθαρη: πρόκειται για comfort, καθημερινές συνταγές με χρήσιμα tips και παραλλαγές, συνταγές οι οποίες παρουσιάζονται με αναλυτικά βήματα. Οι πολλές δοκιμές που έχουν προηγηθεί εγγυώνται το αποτέλεσμά τους έστω και με έλλειψη κάποιου υλικού ή τεχνικού λάθους. Η παρουσία τοπικών ελληνικών προϊόντων είναι έντονη (ταλαγάνι και ανθότυρο, λιαστή ντομάτα και πιπεριά Φλώρινας, κρόκος Κοζάνης, τόνος Αλοννήσου κ.ά.), έντονη επίσης στις συνταγές είναι η παρουσία λαχανικών ενώ εξαιρετικές είναι οι συνταγές των όσπριων που περιλαμβάνονται στον τόμο.

Ο Κώστας Κωβαίος ξεκίνησε τη μαγειρική του πορεία το 1998 σπουδάζοντας τη μαγειρική τέχνη στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου. Πρώτος του σταθμός το Holiday Inn Athens (νυν Crowne Plaza) όπου εκεί, στην  πρώτη του εργασία ως επαγγελματίας, είχε την τύχη να εργαστεί την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.

Επόμενη στάση, το θρυλικό Jackson Hall στο Κολωνάκι. Συνέχισε στον νότο της Αθήνας με το άνοιγμα του Fish-bar σε Γλυφάδα και Κολωνάκι. Επέστρεψε στα ξενοδοχεία μετά από τρία χρόνια και συγκεκριμένα στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Μετά από περίπου 13 χρόνια αναλαμβάνει το ξενοδοχείο London στη Γλυφάδα και παράλληλα αρχίζει να ασχολείται με την συνταγογραφία σε site και περιοδικά.

Το 2017 με αγαπημένους του συναδέλφους, ιδρύουν το Acropolis Chef’s Club of Attica, μια νέα φωνή στην ελληνική γαστρονομία ενώ εντάσσεται στην ομάδα κριτών των Olymp Taste Awards. Από το 2018 επιμελείται το μενού του Athens Coast Hotel στη Γλυφάδα. Συμμετείχε στην έκδοση του βιβλίου ‘Χορτάστε με την ψυχή σας’, όπου τα έσοδα στήριξαν τα Παιδικά Χωριά SOS. Το καλοκαίρι του 2020, δημιουργείται ο ιστότοπος Hospitality Ambassadeurs με σκοπό την προβολή της ελληνικής φιλοξενίας σε όλο της το φάσμα.


Cooking at Home

  • Κώστας Κωβαίος
  • Εκδόσεις Φυλάτος 2021
  • 80 σελ.
  • Τιμή: 17,67€ (με Φ.Π.Α και δωρεάν μεταφορικά)
    ISBN: 978-960-658-047-5
You might also like