‘Ελεύθερη’ – και πάλι – η Μύκονος

Χωρίς επίσημη ανακοίνωση κι αφού απέτυχαν οι περιορισμοί

Χωρίς επίσημη ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία, οι περιορισμοί στο νησί της Μυκόνου έχουν αρθεί από το πρωί στης Δευτέρας, καθώς όπως φάνηκε στην πράξη, επαγγελματίες και επισκέπτες δεν μπόρεσαν να τα εφαρμόσουν ενώ πολλές υπήρξαν οι περιπτώσεις παραβίασης για τις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα που κανείς δεν γνωρίζει αν και πότε θα εισπραχθούν.

 

Η Μύκονος ανήκε σε μια ομάδα νησιών που παρακολουθούντα από τις αρχές κι ήταν το πρώτο που ‘έκλεισε’ με περιοριστικά μέτρα. Άλλα νησιά που κι αυτά αντιμετωπίζουν πρόβλημα αλλά στα οποία οι (γενικοί) περιορισμοί  τηρούνται είναι η Πάρος, η Σαντορίνη, η Ρόδος και η Κρήτη.

Νέα μέτρα από σήμερα

Σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 είναι η πρεμιέρα των νέων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας που θα εφαρμοστούν στην εστίαση.

Πιο συγκεκριμένα από σήμερα οι εργαζόμενοι στην εστίαση και τον τουρισμό που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα μπορούν να προσέρχονται στην εργασία τους μόνο εφόσον  προσκομίσουν ένα self test κι ένα rapid test την εβδομάδα. Το εκπληκτικό είναι ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το ποιός θα πληρώνει τα δύο αυτά τεστ ανά εβδομάδα- κατά πάσα πιθανότητα η δαπάνη θα βαρύνει τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς ένας εργαζόμενος μπορεί να χρειαστεί να πληρώσει μέχρι και 100 το μήνα για τα οκτώ συνολικά τεστ που είναι υποχρεωμένος να κάνει για να εργαστεί, γεγονός που έχει δημιουργήσει ένταση στις τάξεις των επαγγελματιών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τις τελευταίες ημέρες έχει προκύψει ένα ζήτημα όσο αφορά τη διαφορετική αντιμετώπιση που προτείνεται από την κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους πολίτες που επιθυμούν να ψωνίσουν και στους ανεμβολίαστους πολίτες που επιθυμούν να εισέλθουν σε κατάστημα εστίασης καθώς στην πρώτη περίπτωση αρκεί η τήρηση αποστάσεων και η υποχρεωτική μάσκα ενώ στη δεύτερη περίπτωση χωρίς εμβόλιο δεν θα επιτρέπεται η είσοδος.

You might also like