‘Το Μαντρί’: Best European Restaurant 2021

Το εστιατόριο βραβεύτηκε στο διεθνές συνέδριο του CEUCO στη Βερόνα της Ιταλίας

Ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά εστιατόρια των νοτίων προαστίων, το Μαντρί από την Άνω Γλυφάδα  βραβεύθηκε ως το Καλύτερο Εστιατόριο της Ευρώπης 2021. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας (Conseil Europeen des Confreries Oenogastronomiques- CEUCO).

 

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Μουζάκη,  πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις και αντιπρόεδρο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαστρονομίας και Οινολογίας, ο οποίος ήταν  επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στο συγκεκριμένο συνέδριο, το εστιατόριο Μαντρί ουσιαστικά αναδεικνύει την ιδιαιτερότητα της Ελλάδας σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Όπως είπε στο Grill ο Κ. Μουζάκης, «Έγινε σωστή αξιολόγηση της ποιότητας του εστιατορίου – ήρθαν δύο φορές από το εξωτερικό εκπρόσωποι του CEUCO κατά τη διάρκεια ενός χρόνου για να ελέγξουν τη γεύση, το σέρβις, την κάβα, κ.ά.- και αφού εντυπωσιάστηκαν από την ομορφιά της θέας του, αφού ενημερώθηκαν ότι το 60% των πρώτων υλών του προέρχονται από την Αττική και ότι τα κρέατα προέρχονται σε από τη φάρμα της ίδιας της οικογένειας, ένας παραγωγικός κύκλος δηλαδή, ανέδειξαν το εστιατόριο ως το Καλύτερο Εστιατόριο της Ευρώπης για το 2021. Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη βράβευση γιατί το κατάστημα αυτό πραγματικά αντιπροσωπεύει αυτό που αντιλαμβανόμαστε με την έννοια ‘γαστρονομικός τουρισμός’».


Στην κεντρική φωτογραφία ο Executive Chef του εστιατορίου Μαντρί, Αθανάσιος Καραΐνδρος, παραλαμβάνει το βραβείο του CEUCO.

You might also like