Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και σαμιώτικα κρασιά στο Παρίσι

Προωθητική ενέργεια συνεταιριστών στην πρωτεύουσα της Γαλλίας

Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, βρέθηκε στο Παρίσι έχοντας μαζί της… εκλεκτή παρέα σαμιώτικων κρασιών σε μια σημαντική προωθητική ενέργεια. Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του, συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προγράμματος Mediterranean Cheese and Wines, υλοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, εκδήλωση οινογευσίας στην πανέμορφη, κοσμοπολίτικη και λαμπερή πρωτεύουσα της Γαλλίας και μία από τις «πρωτεύουσες» της παγκόσμιας γαστρονομίας.

 

Εκεί, η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ., μαζί με τους πολυβραβευμένους Π.Ο.Π. οίνους του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου και τους Π.Ο.Π./Π.Γ.Ε. οίνους της Enoteca Regionale Emilia Romagna της Ιταλίας, που επίσης συμμετέχουν στο προαναφερθέν πρόγραμμα, παρουσιάστηκαν στους καλεσμένους του event (οι οποίοι ήταν εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε., άτομα προερχόμενα από τον εμπορικό και επισιτιστικό χώρο, influencers, κ.ά).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο «Evi Evane» της καταξιωμένης, διεθνούς φήμης Ελληνίδας σεφ, Ντίνας Νικολάου, η οποία, μαζί με την αδελφή της, Μαρία, θεωρούνται οι κυριότερες εκπρόσωποι της μεσογειακής διατροφής στην απαιτητκή αγορά της Γαλλίας. Η Ντίνα Νικολάου ήταν και εκείνη που μίλησε για την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. στους καλεσμένους ενώ επιμελήθηκε και το μενού του οινογαστρονομικού «ταξιδιού» της εκδήλωσης.

Το εστιατόριο «Evi Evane» της Ελληνίδας σεφ, Ντίνας Νικολάου, στο Παρίσι.

 

Μάλιστα, χρησιμοποιώντας ως βασικό υλικό την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., κατόρθωσε να ενθουσιάσει τους καλεσμένους δίνοντάς τους… γεύση από Ελλάδα, καθώς δημιούργησε πιάτα που ήταν βασισμένα στην ιστορία και στην παράδοση της χώρας μας, ενώ τα συνδύασε με τα γλυκόπιοτα σαμιώτικα κρασιά!

Ανάμεσα στα πιάτα τα οποία παρουσίασε η Ντίνα Νικολάου στους προσκεκλημένους της εκδήλωσης ήταν πίτα με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., αρωματικά βότανα και τσάτνεϊ μήλων (σε συνδυασμό με το κρασί «Ψηλές Κορφές»), σκεπαστό κλέφτικο με τρία διαφορετικά είδη κρέατος και Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και τηγανίτες με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., αποξηραμένα βερίκοκα και φρέσκο δυόσμο (συνδυασμένες με το κρασί «Samos Vin Doux 2020»). Να αναφερθεί, εδώ, ότι ο διακεκριμένος Sommelier–Gerand Oenos FLP, Γιώργος Ιωαννίδης, παρουσίασε τα κρασιά του Ε.Ο.Σ. Σάμου στους καλεσμένους.


Μερικές ημέρες πριν την εκδήλωση γευσιγνωσίας στο Παρίσι, η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου είχε πρωταγωνιστήσει σε ένα ακόμα event του προγράμματος Mediterranean Cheese and Wines, το οποίο είχε πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη.


Στόχος του προγράμματος Mediterranean Cheese and Wines, που υλοποιεί η Οικονομοτεχνική Ε.Π.Ε., είναι η αύξηση της αναγνωρισιμότητας προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.), καθώς και την προβολή και εδραίωση του μεσογειακού τρόπου διατροφής με προϊόντα υψηλής ποιότητας.

You might also like